Aspirina

Considerata de unii drept un adevarat panaceu, un remediu cvasi-universal, si fiind obtinuta prin costuri reduse sub diferite forme de administrare – comprimate, pulbere, capsule, supozitoare – aspirina este consumata in prezent in intreaga lume la un nivel de circa 12.000 de tone pe an. Preistoria aspirinei este atestata documentar de papirusuri egiptene, care mentioneaza folosirea decoctului de frunze de salcie (sursa primara a aspirinei) impotriva durerii, inca de acum patru milenii. Hipocrate recomanda si el, pentru combaterea durerilor si a febrei, utilizarea unei potiuni obtinuta din scoarta de salcie.

Primul care a reusit sa extraga principiul activ din scoarta de salcie pisata a fost farmacistul francez Pierre-Joseph Leroux. In 1829 el a fiert scoarta de salcie in apa, apoi a concentrat si purificat lichidul, obtinind astfel niste cristale solubile pe care le-a numit salicina (cu originea in denumirea latina a salciei, "salix").

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.