Acasă » Arhivă » Revista Galenus 2009 » Al 39-lea Congres International de Istoria Farmaciei Viena, 16-19 septembrie 200
Al 39-lea Congres International de Istoria Farmaciei Viena, 16-19 septembrie 200
Anul acesta, Congresul International de Istoria Farmaciei a fost organizat la Viena, de catre IGGP (Internationale Gesellschaft für die Geschichte der Pharmazie), cu sprijinul nemijlocit al Societatii de Istoria Farmaciei din Austria (ÖGGP).
Manifestarea a inceput cu intalnirea Biroului Executiv al IGGP si cu reprezentantii societatilor afiliate, printre care si Societatea Romana de Istoria Farmaciei (SRIF), in cadrul adunarii Consiliului largit al IGGP. La Consiliu a participat Prof. Dr. Farm. Elena Butnaru (Iaşi), vicepresedinte SRIF.
Ceremonia deschiderii lucrarilor Congresului a avut loc pe 16 septembrie, in Marea Sala de Ceremonii a Universitatii din Viena. Au luat cuvantul presedintele IGGP, Prof. Dr. Olivier Lafont (Franţa), Prof. Dr. Crista Kletter, presedinta Congresului si a ÖGGP, profesor la Universitatea din Viena, Departamentul de Farmacognozie, Prof. Dr. Wolf-Dieter Müller-Jahncke, presedintele Academiei Internationale de Istoria Farmaciei (AIHP, Académie Internationale de l’Histoire de la Pharmacie) si reprezentantul Ministerului Sanatatii si al asociatiei farmacistilor din Austria, rectorul universitatii.
Tema generala a Congresului, Medicamentul si Societatea, a fost anuntata din 2007 la al 38-lea Congres care a fost organizat in Spania, la Sevilla.
Programul stiintific a cuprins:
4 conferinte plenare sustinute de Prof. Dr. Olivier Lafont (Franta), Dr. Gregory Higby (USA), Prof. Dr. Fr. Cristoph (Germania) si Prof. Dr. François Ledermann (Elvetia); 84 de comunicari verbale in 18 sesiuni paralele;30 postere. Subiectele abordate de cei 125 de autori care au prezentat oral sau poster lucrarile au reliefat o mare diversitate de aspecte de istoria farmaciei, din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Limbile oficiale acceptate de catre organizatori au fost germana, engleza si franceza. Noutatea in desfasurarea lucrarilor Congresului a fost atentia deosebita acordata posterelor. Locul de afisare a fost stabilit in 5 grupuri, avandu-se in vedere limba de prezentare (doua grupuri in limba engleza, doua in germana si unul in franceza). Autorii au fost informati prin posta electronica, individual, anterior perioadei Congresului, asupra faptului ca vor fi premiate cele mai bune trei postere. Posterele au fost vizitate de catre membrii Comitetului de Organizare, iar cate un moderator a fost desemnat sa coordoneze prezentarea in fiecare grup. Cele trei premii (I, II, III) au fost acordate unor autori din Austria, Turcia si Cehia.
In programul social-stiintific au fost incluse 6 vizite si excursii stiintifice la muzee si biblioteci.
Prof. Dr. Farm. Ana Carata
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.