Amenoreea secundara

Cauza principala in aceasta situatie este sarcina. Regularitatea menstruatiei este tulburata cata vreme femeia foloseste hormoni contraceptivi. Amenoreea poate aparea din cauza unui stres emotional, a unei depresii sau a unei anorexii mentale (nervoase), si chiar dupa administrarea unor medicamente. Totodata, lipsa menstrei poate fi provocata de o afectiune ovariana. Amenoreea se instaleaza definitiv dupa menopauza sau histerectomie (ablatia uterului).
Examenul medical
Investigatiile medicale cuprind:

* Examenul fizic amanuntit al ovarelor;
* Dozajul hormonal in sange;
* Tomodensitometria (examen radiologic ce utilizeaza tomodensitometrul sau scannerul cu radiatii X care permite obtinerea, sub forma de imagini numerice, unor sectiuni foarte fine ale organelor examinate). Aceasta metoda se foloseste pentru a elimina ipoteza unei tumori hipofizare;
* Ecografia abdomenului, pentru a scoate din calcul prezenta unei tumori suprarenale sau ovariene.

Tratamentul
Unele femei refuza tratamentul amenoreei fara a fi elucidata cauza. Daca este vorba de un chist sau o tumora ovariana, este necesara ablatia ovarelor. Anorexia mentala impune un tratament adecvat, doar la indicatia medicului specialist.

Cuvinte-cheie:

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.