Manifestari Stiintifice in 2011

1. Bucuresti, 26-28 Mai Reuniunea Nationala Aniversara – Societatea Romana de Istoria Farmaciei (SRIF)– 20 ani de activitate (1991-2011)

•Facultatea de Farmacie, Sala V. Lazarescu; Vineri 27 Mai, sedinta comuna SRIF –AMFOR (Asociația Medicilor și Farmaciștilor Ofițeri de Rezervă);

•Informatii: e-mail: [email protected] website: www.srif.eu;

2- Bucuresti, 20 Iunie Al V-lea Simpozion National Hipocratic – organizat de Societatea Romana de Istoria Medicinei, Facultatea de Medicina;

•Informatii: Presedinte SRIM, Prof. Dr. Nicolae Marcu 0744 358 526;

3- Barcelona, 7-10 Septembrie 2011A VI-a Intalnire a Societatii Internationale de Istoria Medicinei;

• Mai multe detalii găsiti pe: http://www.ishmbarcelona2011.org

4- Berlin, 14-17 Sept. 2011; Al 40- lea Congres International IGGP (Societatea Internatională de Istoria Farmaciei),

http://www.40ichp.org/

5- Istanbul 11-15 Octombrie Al V- lea Congres Balcanic de Istoria si Filozofia Medicinei;

• Dr. Sezer Erer; e-mail: [email protected]

6- Brasov, 21-22 Octombrie A 41- a Reuniune Nationala de Istoria Medicinei;

•Informatii: Prof.Dr. Liliana Rogozea [email protected]

Eveniment

Facultatea de Farmacie din Bucuresti organizeaza Concursul – BURSA ANUALA DE EXCELENTA „Conf. Dr. Farm. ZISI ST. FIRSIROTU”

„In prezent, se derulează in Facultatea noastră a doua editie a concursului BURSA DE EXCELENTA „Conf. Dr. Farm. ZISI ST. FIRSIROTU”, pentru cea mai buna lucrare de Istoria farmaciei, efectuata de un student din anul III de studii universitare.

Conform Regulamentului concursului, premiul/bursa se acorda numai unui student din anul III, o singură data. Lucrarile vor fi evaluate de catre o comisie compusa din 5 evaluatori (4 cadre didactice, reprezentanti ai conducerii facultatii si  disciplinei de profil) si un reprezentant al familiei FIRSIROTU, donatoarea bursei de 1.000 euro, suma fiind gestionata de catre Societatea Romana de Istoria Farmaciei. Mai multe informatii am publicat in revista „Galenus” din ultimele luni ale anului trecut.

Tinem sa facem precizarea ca acest concurs nu ar fi posibil fara sustinerea financiara a familiei donatoare, prin Prof. Dr. Ph. Mihaela Firsirotu (atat pentru bursa, cat si pentru Muzeul de Istoria Farmaciei, pentru care, in perioada 2010-2011, s-a depus o suma in plus).

Pentru cititorii revistei, mentionam cateva date despre finantator, Prof. Dr. Ph. Mihaela Firsirotu:

•Profesoara Mihaela Firsirotu a studiat la Academia de Studii Economice din Bucuresti, la universitatile din Tübingen (Germania) si Viena (Austria), ca si la Universitatea McGill (Canada), unde si-a luat, in 1985, doctoratul. Teza de doctorat, despre strategiile de schimbare radicala in organizatiile complexe, a obtinut premiul A. T. Kearney al Academiei Americane de Management acordat celei mai bune teze de doctorat in gestiune din America de Nord. Titulara a Catedrei Bombardier de gestiune a intreprinderilor transnationale (1996-2010), profesoara Mihaela Firsirotu este autoare si co-autoare a peste 50 de articole si carti citate, conform amazon.com, in peste 120 de lucrari de gestiune, americane si din alte tari.

•Profesoara Mihaela Fîrșirotu este coautoare, impreună cu profesorul Yvan Allaire, a mai multor carti de strategie, cele mai recente fiind Black Markets… and Business Blues: The Man-Made Crisis of 2007-2009 and the Road to a New Capitalism (FI Press, 2009), Plaidoyer pour un Nouveau Capitalisme (IGOPP, 2010), Beyond Monks and Minow: From Fiduciary to Value-Creating Governance (Forstrat International, 2005) si Stratégies et moteurs de performance (Chenelière, McGraw-Hill, 2004). Articolele sale au obtinut mai multe premii: premiul Richard Beckhard al Sloan Management Review; premiul de excelenta Charrette, Fortier, Hawley, Touche, Ross al Revue Gestion; premiul pentru cel mai bun articol din Canada pe probleme de strategie al Asociatiei de stiinte administrative din Canada.

•Sub egida Agentiei Canadiene de Dezvoltare Internationala, a creat si condus prima scoala de Masterat in Management din Romania, la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Profesoara Firsirotu participă la contracte de consultanta in planificarea strategica a firmelor canadiene: a prezidat ca profesor si conferentiar seminarii cu cadrele de conducere pe probleme de planificare strategica, guvernanta strategica si schimbari radicale in organizatiile complexe.

Profesoara Mihaela Firsirotu a condus in ultimii ani, in cadrul Catedrei Bombardier, un vast program de cercetare intitulat „A Treia Cale“, dedicat guvernantei si gestiunii intreprinderilor viitorului. Rezultatele s-au concretizat in doua carti: Black Markets and Business Blues și Plaidoyer pour un Nouveau Capitalisme, ca si in numeroase articole si mai multe disertatii destinate masteranzilor.

In prezent, interesul sau stiintific se indreapta catre gestiunea si guvernanta companiilor cu actionariat difuz, care refuza sa se converteasca la „religia“ modelului de gestiune si de guvernanta „al celor trei piete“ (eretici). Interesul sau se indreapta, de asemenea, catre guvernanta si gestiunea intreprinderilor cu forme multiple de proprietate (parteneriate, intreprinderi de stat, intreprinderi cu vot multiplu, intreprinderile la care salariatii detin actiuni – ESOP, cooperative etc.).

Multumim Domnului Vladimir Farsirotu (nepot de frate al D-lui Conferențiar), pentru sprijinul dat in furnizarea datelor despre binefacatorul nostru, Prof. Dr. Mihaela Firsirotu.

Internetul ofera servicii pentru cei ce doresc mai multe informatii. Asa am ajuns si noi la un articol cu titlul „Pentru un capitalism al proprietarilor”, unde Mihaela Firsirotu este   co-autoare. (Informații furnizate de către Prof. Dr. Farm. Ana CARATA)

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.