Acasă » Arhivă » Revista Galenus 2014 » EVENIMENT STIINTIFIC LA CASA DE CULTURA FRIEDRICH SCHILLER DIN BUCURESTI (Joi, 3 Aprilie 2014)
EVENIMENT STIINTIFIC LA CASA DE CULTURA FRIEDRICH SCHILLER DIN BUCURESTI (Joi, 3 Aprilie 2014)
Citam din Comunicatul de Presa anterior acestui eveniment: „La sfarsitul anilor ‘90 Casa de Cultura Friedrich Schiller a initiat un proiect avand ca tema Mostenirea culturii germane din Romania / Deutsche Kultur Erbe in Romänien, cu scopul de a prezenta publicului larg din Bucuresti, in special tinerilor, remarcabile personalitati care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural romanesc”.
Joi 3 aprilie, ora 18,00 s-a desfasurat conferinta dezbatere „Medici si farmacisti germani din Romania”, in colaborare cu Societatea Romana de Istoria Medicinii si Societatea Romana de Istoria Farmaciei. Conferinta a fost sustinuta de profesori universitari de la UMF „Carol Davila” cu urmatoarele subiecte:
– Contributia medicilor germani in medicina romaneasca, (Prof. dr. Constantin Bogdan, fondator si vicepresedinte al Societatii Romane de Gerontologie si Geriatrie,
– Figuri proeminente de medici germani din Romania: J.N.Meyer, Hermina Walch/Kaminski, L. Kugel, Francisc Rainer, (Prof. dr. Nicolae Marcu, presedintele Societatii Romane de Istoria Medicinii,
– Farmacisti germani prezenti in farmaciile din Romania: Wilhelm Balck, Gaspar Kramer, Lucas Seuler, Tobias Mauksch, Adolf Trausch, (Prof. dr. Ana Carata, membru fondator, presedinte (1998-2012), actual secretar general al Societatii Romane de Istoria Farmaciei). Cu participarea: Prof.univ.dr. Octavian Buda. Conf. univ. dr. Corneliu Zeana a fost reprezentat de Dr. Virgiliu Teodorescu.
Conducerea Casei de Cultura Fr. Schiller si Organizatorii (Director Mariana Duliu, Organizator Aurora Fabritius), editeaza un pliant si realizeaza o expozitie pentru fiecare eveniment. Pliantul evenimentului de fata cuprinde date istorice, imagini ale personalitatilor recunoscute si documente din domeniile istoriei medicinei si farmaciei, precum si scurte informatii despre conferentiari.
La finalul lucrarilor, s-a concluzionat necesitatea reluarii subiectelor atat de vaste, cu ocazia unui nou eveniment. Doamna Director Mariana Duliu, a multumit conferentiarilor, a felicitat participantii si a propus continuarea unor astfel de manifestari stiintifice. A propus de asemenea, realizarea unei publicatii bilingve (germana, romana). (Material furnizat de Prof. Dr. Farm. Ana Carata)
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.