Antimigrenos

Medicament utilizat in tratamentul migrenei fie in decursul crizelor, fie pentru a evita recidivarea lor.
Antimigrenoasele cele mai importante sunt derivatii extrasi din cornul secarei (ciuperca parazita a cerealelor) si betablocantele. Primele (dihidroergotamina, ergotamina) sunt administrate pe cale orala sau injectabila (unele preparate contin si cofeina). Ele sunt eficace in cursul crizei migrenoase, mai ales daca sunt administrate la inceputul ei, dar folosirea lor pe termen lung este limitata de un efect nedorit si grav, ergotismul: diminuarea calibrului arterelor bratelor si gambelor sfarseste prin a provoca furnicaturi si dureri care evolueaza uneori, in absenta unui tratament, spre gangrena (moartea celulelor tesuturilor). Unele betablocante sunt, de asemenea, indicate impotriva migrenei, dar numai ca tratament de baza, pe termen lung, pentru a evita recidivele prea frecvente. Ele sunt administrate pe cale orala si eventualele lor efecte nedorite sunt, in principal, cardiace (ele pot antrena o bradicardie).
Printre alte antimigrenoase utilizate, sumatriptanul este un produs recent, care stimuleaza receptorii situati pe celulele vaselor sangvine cerebrale. Prescrierea sa este limitata la migrenele care s-au dovedit rezistente la tratamentele clasice. El este administrat pe cale orala sau injectabila.
In sfarsit, numeroase migrene benigne sunt sensibile la analgezicele obisnuite (paracetamol etc.).

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.