Acasă » Dicționar medical » Berger (boala a lui)
Berger (boala a lui)
Boala cronica a glomerurilor renali, caracterizata prin prezenta imunoglobulinei A in aceste unitati filtrante. Boala lui Berger afecteaza mai ales subiectii tineri, cu o neta preponderenta a celor masculini.
Simptome si semne – Boala lui Berger poate sa se manifeste printr-o hematurie (prezenta de globule rosii in urina) vizibila cu ochiul liber, survenind adesea in paralel cu infectiile cailor aeriene superioare (laringe, faringe, fose nazale). In alte cazuri, afectiunea evolueaza fara simptome evidente; descoperirea sa, adesea intamplatoare, este urmarea unui examen care pune in evidenta o hematurie microscopica, uneori asociata cu o slaba proteinurie (prezenta proteinelor in urina).
Tratament si evolutie – Nu exista nici un tratament specific al acestei afectiuni, ale carei cauze si evolutie sunt inca prost elucidate. Insuficienta renala, care constituie riscul major, face indispensabil un control medical regulat. Boala lui Berger evolueaza, in general, foarte lent, in mai multi ani. Aproximativ o cincime din bolnavi ajung la un stadiu care necesita tratamentul prin hemodializa (tehnica de curatire a sangelui printr-o filtrare prin membrana semipermeabila) sau o grefa renala.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.