Bronhopneumonie

Pneumonie caracterizata printr-o infectie mai mult sau mai putin intinsa a bronsiolelor, alveolelor pulmonare si/sau a interstitiului pulmonar. Bronhopneumonia, cel mai curent numita congestie pulmonara, este una dintre afectiunile extrem de frecvente. Ea survine cel mai des la copiii mici si la subiectii invarsta sau debilitati fiziologic. Originea unei bronhopneumonii este infectioasa, bacteriana (pneumococ, streptococ), virala (rujeola) si uneori micologica (aspergillus).

Diagnosticul este fundamentat pe asocierea unei febre adesea ridicate (39 sau 40C), cu simptome ca tusea si expectoratia. Pentru a-l confirma, medicul poate cere o radiografie pulmonara. In unele cazuri, pentru a determina care este germenele in cauza, se poate practica si un examen al sputei (scuipatului), chiar o fibroscopie bronsica.
Un tratament cu antibiotice este, in general, eficace in 48 ore si majoritatea bolnavilor se vindeca total in doua saptamani. Dar radiografia lor nu redevine normala decat dupa patru saptamani.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.