Acasă » Dicționar medical » Dentitie definitiva
Dentitie definitiva
Incepand cu varsta de 6 ani, dintii de lapte sunt inlocuiti treptat cu dintii permanenti si copilul se afla intr-o perioada mixta: primul molar definitiv apare mai intai in spatele molarilor temporari si serveste drept ghid pentru eruptia dentitiei permanente, care cuprinde aparitia incisivilor, apoi a primilor premolari catre varsta de 9 ani, a caninilor catre 11 sau 12 ani si a celorlalti doi molari permanenti la 12 ani. Cea de a treia grupa de molari, sau dintii de minte ("maselele de minte"), evolueaza Incepand de la 18 ani aproximativ, dar eruptia lor poate sa nu aiba loc niciodata.
Eruptia unui dinte poate fi impiedicata de lipsa locului, dintele ramanand atunci total sau partial inclus in maxilar. O discordanta de volum intre dinti si baza lor osoasa se traduce, daca dintii sunt prea mici, prin spatii intre ei, iar daca sunt prea voluminosi printr-o incarcare dentara (rotatie, incalecare) sau prin incluzii; incarcarea dentara poate fi tratata purtand un aparat dentar. Un dinte poate, de asemenea, sa prezinte anomalii de structura sau de culoare, vizibile de la aparitia lui (displazie dentara), sau poate fi supranumerar.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.