Genunchiului (artroza a)

Artroza a genunchiului. Gonartroza este cauza cea mai frecventa a durerii de genunchi la pacientii de 45 de ani si mai mult.

Cauze – Gonartroza este adesea favorizata de o proasta conformatie a articulatiei – ca un genu varum, in care axa gambei este deviata in interior fata de axa coapsei -, provocand o supraincarcare pe una din partile genunchiului.

Semne si simptome – Durerea este localizata in articulatie si nu iradiaza de aici. Dupa zona cartilagiului afectat, ea predomina in fata, in interiorul sau in spatele genunchiului. Amplificata la stationarea indelungata in picioare, la mers, la urcatul si coboratul scarilor, ea se calmeaza In repaus. Gonartroza se caracterizeaza prin pusee evolutive congestive; in timpul acestor perioade, genunchiul este umflat, iar durerea este permanenta.

Tratament – Atunci cand artroza, consecutiva unui genu varum, priveste partea interna a genunchiului, este practicata sub anestezie generala o interventie chirurgicala destinata sa dea gambei o axa convenabila. In ce priveste artroza partii externe a genunchiului si rotula, un tratament medicamentos, asociat cu reeducare, este suficient. Artrozele consecutive unei leziuni a genunchiului necesita administrarea de analgezice si antiartrozice. Infiltratiile si spalaturile articulare pot fi de folos. Daca genunchiul este foarte afectat, in particular daca mersul este imposibil pe o distanta mai mica de 100 metri fara durere, implantarea unei proteze de genunchi poate sa-i redea subiectului o buna capacitate de deplasare.

Sinonim: gonartroza.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.