Herpes genital

Aceasta boala infectioasa, cauzata de virusul Herpes simplex 2, este o boala cu transmisie sexuala. Frecventa sa este in crestere in lumea intreaga. Prima infectie este episodul cel mai intens: ea se manifesta prin aparitia, pe organele genitale, uneori si in regiunea anorectala, a unei senzatii de arsura, urmata de aparitia veziculelor care se sparg lasand in loc ulceratii: durerea este vie, exacerbata la contactul cu urina. Acest prim puseu dureaza doua sau trei saptamani. Episoadele recurente sunt mai scurte si mai putin intense.

Complicatii -Herpesul genital si, in mai mica masura, cel bucal sunt de temut mai ales la persoanele imunodeprimate. Tratamentul antiviral cu acilovir este atunci foarte util. In caz de sarcina, herpesul genital al mamei este periculos pentru copil in momentul nasterii, contaminarea riscand sa se produca in timpul expulziei. De aceea un episod intens de herpes recurent poate justifica o cezariana.

Diagnostic si evolutie – Diagnosticul de herpes genital se pune pe baza examenului clinic al pacientului si, daca e nevoie, prin izolarea virusului din leziunile veziculoase prin cultura speciala; cercetarea anticorpilor antivirali specifici in ser nu are decat o valoare secundara.

Tratament -Ingrijirile antiseptice locale sunt suficiente pentru uscarea leziunilor minime si pentru a evita suprainfectiile; dar, in cursul recidivelor frecvente, in particular genitale sau anorectale, poate fi prescris un tratament antiviral cu aciclovir.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.