Acasă » Dicționar medical » Implant dentar
Implant dentar
Mic cilindru din metal (titan), fixat chirurgical in osul maxilar si destinat sa inlocuiasca radacina unui dinte indepartat si sa slujeasca drept suport al unei proteze.
Indicatii – Aplicarea unuia sau mai multor implanturi dentare este indicata la persoanele care, ca urmare a cariilor sau a desosarilor, au pierdut un dinte, mai multi dinti sau totalitatea dintilor lor si pentru care purtatul unei proteze este o sursa de inconfort.
Tehnica – Sub anestezie locala, chirurgul incizeaza gingia si dezlipeste o fasie din ea. Apoi practica o gaura in os si insera implantul. Apoi pune la loc pe deasupra fasia de gingie dezlipita si o coase. Pacientul poate resimti dureri din cauza cicatrizarii tesuturilor care dureaza o saptamana.
Implanturile sunt lasate ca atare in os timp de aproximativ sase luni pentru a se integra bine. Dupa aceasta perioada, chirurgul dezveleste capul fiecaruia dintre implanturi si le pregateste pentru a putea folosi drept suport pentru proteza. Dupa mai multe saptamani, un aparat dentar (proteza) asemanator unei punti este adaptat (prin suruburi, pene sau pivoti) pe suporturile plasate pe implanturile dentare.
Rezultate – Aceasta tehnica are avantajul de a elimina definitiv orice fenomen de respingere si evita purtatul protezei de catre pacient. Prognosticul (durata de viata a implantului) este mai bun pentru implanturile situate pe maxilarul superior decat pentru cele situate pe maxilarul inferior.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.