Acasă » Dicționar medical » Menisc
Menisc
Lama fibrocartilaginoasa interpusa intre doua suprafete articulare, indeosebi cele ale genunchiului, pentru a facilita alunecarea lor.
Patologie – Meniscurile sunt adesea lezate in cursul traumatismelor. In general, ele se rup longitudinal, aceasta ruptura mergand de la simpla fisura pana la ruptura completa. Aceste leziuni pot antrena dureri, o instabilitate, chiar un blocaj al genunchiului: acesta ramane imobilizat in flexie cu imposibilitatea de a intinde gamba. Acest fenomen dureaza putin timp, iar genunchiul se deblocheaza uneori de la sine. In zilele care urmeaza, apare o hidrartroza (efuziune de lichid seros in interiorul articulatiei). Totusi, o ruptura poate sa nu se traduca decat prin dureri de genunchi sau, in alte cazuri, prin hidrartroze repetate. Tratamentul rupturilor menisc consta in meniscectomie (ablatie a unei parti sau a totalitatii meniscului).
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.