Acasă » Dicționar medical » Meniscectomie
Meniscectomie
Ablatie chirurgicala a unei parti sau a totalitatii meniscului.
O meniscectomie se practica in caz de leziune a unui menisc, al genunchiului in general, care poate aparea de o maniera izolata sau ca urmare a unei entorse grave sau chiar din cauza unei laxitati cronice a genunchiului.
Desfasurare – O meniscectomie este efectuata de cele mai multe ori sub artroscopie, dupa ce s-a pus un garou si apoi s-a practicat o incizie minima in articulatie, practicianul introduce artroscopul, un tub rigid a carui extremitate este dotata cu aparate optice si instrumente care permit o microchirurgie intraarticulara. Pacientul poate sa se intoarca acasa in aceeasi zi si este capabil sa mearga normal dupa cateva zile. Mult mai rar, meniscectomia este practicata sub artrotomie (deschiderea chirurgicala a articulatiei). Timp de 3 saptamani, pacientul trebuie sa se ajute cu doua bastoane pentru a merge. Este preferabila pastrarea unei parti a meniscului: in fapt, atunci cand ablatia meniscului este totala, este favorizata adesea aparitia unei artroze a genunchiului.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.