Acasă » Dicționar medical » Mezoterapie
Mezoterapie
Metoda terapeutica ce consta in injectarea de medicamente pe cale intradermica cu doze minime (intre 3 si 5% din cantitatile necesare pe calea obisnuita), acest mod de administrare intarind si prelungind actiunea lor.
Mezoterapia utilizeaza adesea medicamente alopatice (a caror actiune este indreptata impotriva bolii, in opozitie cu cele „homeopatice”). Originalitatea si eficacitatea sa se trag din calea de introducere a produselor: calea intradermica. Consultatia, ca si in medicina generala, conduce la un diagnostic precis (sprijinit la nevoie pe examene complementare clasice) si la alegerea unui tratament adaptat. Medicamentele sunt atunci injectate de catre insusi medie cu ajutorul unei seringi dotate cu un ac fin de 4 milimetri lungime, de unica intrebuintare, cu exceptia majora a corticosteroizilor retard, care antreneaza un risc de necroza cutanata. Sunt frecvente efecte minore si tranzitorii la punctele de injectare (eriteme, echimoze, dureri).
Indicatii – Efectele cele mai spectaculare se observa in traumatologia sportiva (tendinite, entorse) si in afectiunile circulatorii (arterita, boala lui Raynaud, tulburari vasomotorii ale extremitatilor etc.), infectioase (zona zoster) sau alergice. Rezultate bune sunt obtinute in tratamentul celulitei, al calvitiei si mai ales in cel al afectiunilor reumatismale ca artroza.
Cuvinte-cheie: zona zoster
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.