Acasă » Dicționar medical » Parodontoliza
Parodontoliza
Distrugere treptata si ireversibila a parodontiului.
Parodontolizele sunt conserutive unei parodontopatii profunde (afectare profunda a parodontiului). Ele sunt precedate printr-un stadiu de inflamatie superficiala a gingiei (gingivita). In cursul evolutiei bolii, disparitia suportului osos este insotita de o dezlipire a gingiei in jurul dintelui (punga gingivaIa).
Parodontoliza este cauza esentiala a pierderii dintilor inrepand cu varsta de 30 de ani. Ea evolueaza de cele mai multe ori in mod cronic.
Tratament – Acesta incepe prin suprimarea cauzei bacteriene a bolii asigurand invatarea periajului minutios si eficace, si printr-un detartraj-polizaj al radacinilor. Atunci cand boala progreseaza in profunzime, o interventie in lambou (dezlipirea chirurgicala a gingiei) permite curatirea si chiuretarea leziunilor si opreste astfel evolutia lor.
Tratamentul poate, de asemenea, sa cuprinda acoperirea eventuala a structurilor distruse cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei sau altor materiale.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.