Polinoza

Orice afectiune alergica provocata de catre polenurile continute in stamine (organele masculine ale plantelor cu flori), raspandite fie de catre vant, fie de catre insecte.
Polenurile cele mai alergizante sunt cele ale arborilor, ale gramineelor si al parachernitei (Parietaria officinalis). Polinoza, predominanta primavara, este cea mai caracteristica dintre manifestarile atopiei (tendinta generala de a dezvolta alergii). Ea se poate traduce printr-o coriza spasmodica (febra fanului), o conjunctivita, un astm, aceste boli putand fi asociate (mai ales coriza spasmodica si conjunctivita). Aceste tulburari au o evolutie sezoniera.

Tratament -Acesta este cel al alergiilor: suprimarea, daca este posibil, a oricarui contact cu alergenele; luarea de medicamente care vizeaza diminuarea simptomelor (antihistaminice, antidegranulante, anticolinergice, corticosteroizi locali, betastimulante); daca acest tratament se dovedeste ineficace, o desensibilizare prin administrarea de doze minime de alergene este lucrul care mai poate fi incercat.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.