Acasă » Dicționar medical » Pubalgie
Pubalgie
Durere, de origine inflamatorie, a simfizei pubiene (articulatia mediana si anterioara, fibroasa, intre cele doua oase iliace).
Cauze – O pubalgie este cauzata de o osteoartropatie (combinatie a leziunilor osoase si articulare) pubiana sau la sportivi, de dezechilibrul intre masele musculare situate deasupra si dedesubtul articulatiei oaselor iliace. La aceste oase, de fapt, muschii aductori ai coapsei (de sub articulatie) sunt prea dezvoltati in raport cu musculatura abdominala (de deasupra).
Simptome si semne – Durerea, localizata in regiunea pubiana, este provocata de activitatea sportiva si indeosebi de miscarea de departare a coapselor. Ea se agraveaza treptat si poate difuza spre regiunea abdominala joasa si spre fata interna a coapselor. Pubalgia este susceptibila sa impiedice anumite miscari, ca urcatul scarilor si mersul, calmandu-se in perioadele de repaus.
Tratament – Tratamentul asociaza administrarea de antiinflamatoare si reeducarea pentru sportivi, o suspendare a antrenamentului (repaus sportiv) timp de 6 saptamani pana la 3 luni. In caz de dureri persistente, pot fi avute in vedere infiltratii cu corticosteroizi sau cu anestezice locale sau o interventie chirurgicala (transpozitia muschilor peretelui abdominal, adesea cu o curatare a simfizei pubiene).
Prevenire – Prevenirea consta in consolidarea musculaturii abdominale, intinderea muschilor aductori (apropiind coapsele de axa corpului) si a cvadricepsului (muschiul care permite extensia gambei in continuarea coapsei), corectarea tinutei si un antrenament sportiv echilibrat.
Caută un termen medical
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.