Sarcom al tesutului conjunctiv specializat

Acestea sunt tumori dezvoltate pe seama diferitelor tesuturi conjunctive, structura lor amintind-o pe cea a tesutului din care au luat nastere.
– Angiosarcoamele se dezvolta plecand de la elemente vasculare.
– Condrosarcoamele sunt tumori ale cartilagiilor.
– Leiomiosarcoamele se dezvolta plecand de la celulele muschilor netezi, in particular cele ale uterului si ale tubului digestiv.
– Liposarcoamele prolifereaza plecand de la celulele grasoase. Acestea sunt tumori care evolueaza mai ales local.
– Osteosarcoamele prolifereaza plecand de la tesutul osos. Ele sunt localizate de cele mai multe ori la membrele inferioare.
– Rabdomiosarcoamele prolifereaza plecand de la fibrele muschilor striati.
– Sarcomul lui Kaposi prolifereaza pe seama celulelor endoteliale, a vaselor sangvine si a fiibroblastelor dermului. Actualmente, el afecteaza indeosebi bolnavii atinsi de SIDA.

Simptome si tratament – Simptomele sunt foarte variate deoarece depind nu doar de tipul exact al sarcomului, ci si de regiunea corpului sau de organul atins. Aceste tumori fiind extrem de virulente, tratamentul lor (ablatia chirurgicala, radioterapie, chimioterapie) este adesea de o eficacitate limitata. Totusi, exceptiile sunt numeroase: unele sarcoame cutanate sunt tratate in mod satisfacator prin ablatia chirurgicala.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.