Test respirator

Examen care permite aprecierea functiei intestinale prin analizarea aerului expirat. Testul respirator cel mai utilizat este testul hidrogenului care consta in masurarea continutului in acest gaz a aerului expirat dupa ce pacientul a ingerat o cantitate determinata de zaharuri (xiloza, lactoza, glucoza etc.), pe care le consuma microorganismele intestinale. O concentratie anormala de hidrogen evidentiaza fie o malabsorbtie a zaharului de catre intestinul subtire, fie o infectie digestiva. De fapt, eventualele dezechilibre microbiene ale intestinului subtire antreneaza o productie crescuta de hidrogen dizolvat in sange si expirat prin plamani.
Pacientul trebuie sa fi incetat orice tratament cu antibiotice in cursul lunii care precede examenul si sa nu fi suferit nici o purjare (pregatire pentru examenul radiologic al intestinului, de exemplu) in ultimele 15 zile care preced testul. In dimineata examenului pacientul trebuie sa fie "a jeun" (pe nemancate). Examenul dureaza intre 5 si 8 ore. El nu antreneaza nici un fel de efect nedorit.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.