Acasă » Dicționar medicamente » Beriglobin p, solutie injectabila
Beriglobin p, solutie injectabila
Prezentare:
Solutie injectabila 1 ml contine proteina umana 160 mg, imunoglobuline minim 95%, anticorpi pentru virusul Hepatitei A minim 100 UI; cutie x 1 f. x 2 ml
Indicatii:
Profilaxie pentru: hepatita A, inaintea expunerii la sursa de contaminare sau in 2 saptamani de la expunere; pojar sau reducerea efectului infectiei cu virusul pojarului, pentru persoanele care nu au depasit cu o saptamana perioada expunerii cand nu poate fi adm. Ig specifica pojarului. Terapia mucozitei radiogenice. Substitutie in: sindromul deficientei primare sau secundare a anticorpilor rezultata din sinteza incompleta a anticorpilor hipogammaglobulinemie tranzitorie prelungita in special in cazul sugarilor nascuti prematur.
Doze:
Anestezia superficiala a corneei: extractia corpilor straini corneeni superficiali: 3 picaturi timp de 5 min; extractia corpilor straini corneeni profunzi: 5-10 picaturi la 30-60 secunde; tonometrie, gonioscopie: 1-6 picaturi. Anestezia locala: 3 picaturi in 5 minute. Aplicarea picaturilor trebuie sa se limiteze strict la pregatirea interventiilor chirurgicale oftalmologice sau a examinarilor diagnostice.
Contraindicatii:
La pacientii cu trombocitopenie severa sau orice forma de dereglare de coagulare in cazul careia este contraindicata adm. intramuscular Hipersensibilitate la produsele continand Ig analoga, in special in cazul pacientilor cu deficienta IgA si prezenta simultana a anticorpilor pentru IgA.
Atentionari:
Pacientii trebuie tinuti sub observatie cel putin 20 de minute dupa administrare. A nu se injecta intravascular. O injectie intravasculara poate cauza simptome asemanatoare starilor de soc in special in cazul sindromului deficientei anticorpilor. De aceea se recomanda ca pistonul seringii sa fie retras inaintea injectarii pentru a se verifica daca varful acului nu a strapuns un vas de sange. In urma administrarii Ig este necesar un interval de cel putin 3 luni inaintea folosirii vaccinurilor parenterale cu virusi vii (ex.: oreion, pojar, rubeola si vaccinurile combinate corespunzatoare, ca si vaccinul pentru varicela). Nu este necesar un interval intermediar in cazul urmatoarelor vaccinuri: vaccinuri cu virusi vii pentru administrare pe cale bucala (ex: impotriva poliomielitei, a febrei tifoide); vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (ex.: gripa, TBE, rabie, tuse convulsiva, vaccinuri HIB) sau vaccinuri toxoide (ex.: difterie, tetanus si vaccinurile combinate corespunzatoare). Cand se efectueaza teste pentru anticorpi, trebuie sa se ia in considerare cantitatea de Ig administrata, durata de timp dintre adm. Ig si sensibilitatea metodelor de testare.
Reactii adverse:
Pot sa apara dureri locale si sensibilitate pe suprafata injectata. Ocazional, cresterea temperaturii, reactii cutanate si frisoane. in cazuri foarte rare s-au observat ameteli, stari de voma, indispozitie, dureri de cap si dificultati respiratorii, ca si reactii cardiovasculare si reactii lergice/anafilactice. in cazuri izolate, simptome ajungand pana la stari de soc, pot sa apara daca produsul este adm. intravascular. in cazul adm. produselor medicale preparate din plasma umana sau sange nu pot fi excluse in totalitate bolile infectioase datorate transmiterii agentilor infectiosi.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.