Acasă » Dicționar medicamente » Dusodril, capsule sau comprimate filmate cu eliberare prelungita
Dusodril, capsule sau comprimate filmate cu eliberare prelungita
Prezentare:
Cps. 100 mg, cpr. filmate elib. prel. 200 mg; ct. x 2, 5 sau 10 blist. x 10 cps. sau cpr.
Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase. Trat. trebuie sa se efectueze numai in cazul in care nu sunt necesare alte masuri terapeutice (un antrenament de mers si/sau masuri de largirea lumenului vaselor).
Doze:
Adulti si copii peste 10 ani: 10-20 picaturi (5-10 mg picosulfat de sodiu) la nevoie. Copii intre 4 si 10 ani: 5-10 picaturi (2,5 -5 mg picosulfat de sodiu) la nevoie. Copii sub 4 ani: 250 µg picosulfat de sodiu/kg (1/2 picatura solutie/kg). trebuie administrat seara, efectul aparand in dimineata urmatoare. Nota: 1 ml solutie (15 picaturi) contine 7,5 mg picosulfat de sodiu.
Contraindicatii:
IC decompensata (afectarea muschiului cardiac); IMA; tulburari grave legate de efort la nivelul inimii; angina pectorala avansata (cu dureri toracice); hemoragii arteriale; hipertensiune arteriala (TA sistolica sub 90 mmHg); tulburari in ortostatism (senzatie de ameteala respectiv afazie la trecerea din clinostatism in ortostatism); AVC hemoragic recent; ischemie cerebrala tranzitorie (aparitii temporare de insuficienta circulatorie cerebrala). Sarcina. Alaptare. Atentie: Pacientii cu tendinta spre spasme cerebrale, crize spastice si diabet zaharat.
Atentionari:
Inducerea rigiditatii musculare poate fi evitata prin adm. intravenos lenta, premedicatie cu benzodiazepine si folosirea de miorelaxante. Prudenta in deprimare respiratorie; complianta intracerebrala compromisa; hipotiroidism necontrolat, afectiuni pulmonare, rezerva respiratorie scazuta; alcoolism; functia hepatica si renala alterata. Interactiuni medicamentoase cu barbituricele, benzodiazepinele, neurolepticele, alcoolul, ritonavirul. Sarcina si alaptare, soferi si activitati de precizie. in durerea cronica care nu se datoreaza cancerului, poate fi de referat sa se initieze un tratament cu opioide puternice cu eliberare imediata (de exemplu, morfina) si sa se prescrie ulterior plasturi transdemici cu fentanil, dupa ce au fost determinate eficacitatea si doza optima pentru opioidul puternic. Plasturele nu trebuie taiat, deoarece nu sunt disponibile informatii referitoare la calitatea, eficacitatea si siguranta unui plasture astfel divizat.
Reactii adverse:
Insomnii, neliniste, ameteli, tulburari gastrointestinale (greata si diaree), esofagita, hipertensiune arteriala, tulburari in ortostatism (ameteli, respectiv pierderea cunostintei prin schimbarea din pozitia culcat in pozitia in picioare), si/sau o crestere a glicemiei. Rareori: oboseala, ameteli, reactii alergice, parestezii si cefalee. in cazuri izolate au fost semnalate crize de angina pectorala,edeme, tulburari de mictiune, dereglari ale ritmului cardiac si necroza acuta a celulelor hepatice.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.