Acasă » Dicționar medicamente » Eyestil, solutie oftalmica
Eyestil, solutie oftalmica
Prezentare:
Pulbere unidoza de inhalat 1 mg, 3 mg; ct. 30, 60, 90, 180 sau 270 blist. perforate pentru eliberarea unei unitati dozate; trusa care contine 90 blist. perforate pentru elib. unei unitati dozate, 1 inhalator insulinic, 1 camera de rezerva si 6 unitati de eliberare a insulinei de rezerva.
Indicatii:
Diabet zaharat de tip 2, necontrolat adecvat cu antidiabetice orale si necesitand insulinoterapie. Adulti cu diabet zaharat de tip 1, in asociere cu insulina cu actiune lunga sau intermediara, administrata subcutanat, la care potentialele beneficii ale adaugarii insulinei inhalatorii depaoesc potentialele probleme de siguranta.
Doze:
O singura data pe zi, in timpul celui mai lung schimb, de obicei in timpul noptii in CAPD, iar in APD in timpul zilei. Adulti: Maxim 2 l. Daca acest volum produce senzatie de tensiune abdominala, se vor utiliza doar 1,5 l. Timpul de schimb este intre 6-12 ore in CAPD si 14-16 ore in APD. Drenajul lichidului se face pe baza gravitatiei. Lichidul drenat va fi inspectat pentru a vedea daca exista fibrina si trombusi, care pot indica prezenta unei infectii. Se va administra folosind o tehnica aseptica. Punga cu solutie va fi incalzita la temperatura corpului. Volumul de solutie va fi introdus intr-un timp variabil (10-20 minute), in functie de toleranta pacientului. Copii. Nu se recomanda utilizarea la copii (sub 18 ani).
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. Hipoglicemie. Pacientii nu trebuie sa fumeze in timpul tratamentului cu Exubera si trebuie sa fi renuntat la fumat cu cel putin 6 luni inainte de initierea tratamentului. Daca pacientul incepe sau reia fumatul, administrarea Exubera trebuie intrerupta imediat, datorita riscului crescut de hipoglicemie, recurgandu-se la un tratament alternativ. Astm bronsic slab controlat, instabil sau sever. Bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC) severa (stadiul III sau IV GOLD).
Atentionari:
Pacientii trebuie sa primeasca instructiuni detaliate de utilizare a inhalatorului. Pacientii trebuie sa inhaleze pulberea de insulina prin piesa bucala, intr-o singura inhalatie, lenta si constanta. Dupa aceea, pacientii trebuie sa-oi tina respiratia timp de 5 secunde si sa expire normal. Pentru a asigura o administrare optima si constanta a substantei active, este necesara utilizarea constanta a unei tehnici standard de inhalare.
Reactii adverse:
Mai frecvente: hipoglicemie, tuse, dispnee, iritatie faringiana, uscaciune faringiana.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.