Acasă » Dicționar medicamente » Fascorem, comprimate
Fascorem, comprimate
Prezentare:
Comprimate filmate 20 mg, 40 mg; cutie x 1 fl. x 40 comprimate
Indicatii:
Tratamentul durerilor de intensitate medie sau severa cu diferite localizari: cefalee, migrene, nevralgii, mialgii, artralgii, algii dentare sau in sfera ORL, dismenoree; stari febrile.
Doze:
O singura data pe zi, in timpul celui mai lung schimb, de obicei in timpul noptii in CAPD, iar in APD in timpul zilei. Adulti: Maxim 2 l. Daca acest volum produce senzatie de tensiune abdominala, se vor utiliza doar 1,5 l. Timpul de schimb este intre 6-12 ore in CAPD si 14-16 ore in APD. Drenajul lichidului se face pe baza gravitatiei. Lichidul drenat va fi inspectat pentru a vedea daca exista fibrina si trombusi, care pot indica prezenta unei infectii. Se va administra folosind o tehnica aseptica. Punga cu solutie va fi incalzita la temperatura corpului. Volumul de solutie va fi introdus intr-un timp variabil (10-20 minute), in functie de toleranta pacientului. Copii. Nu se recomanda utilizarea la copii (sub 18 ani).
Contraindicatii:
Hipersensibilitate; copii sub 15 ani; IH; IR severa; ulcer gastro-duodenal activ; hemoragie digestiva; boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic; deficit de G-6-PDH; astm bronsic si insuficienta respiratorie; porfirie; sarcina si alaptare.
Atentionari:
La pacientii cu astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, ca si la cei cu hipersensibilitate la AINS pot fi declansate crize de astm bronsic si alte reactii alergice de tip anafilactic. Prudenta in caz de antecedente de ulcer sau de hemoragii digestive, in IR si IH usoare-moderate. Prudenta la pacientii supusi interventiilor chirurgicale, chiar minore (extractii dentare), deoarece exista riscul de accidente hemoragice. Reactie pozitiva la testele antidoping. aoferi si activitati de precizie.
Reactii adverse:
Gastrointestinale: greata, varsaturi, hemoragii digestive acute grave sau oculte si ulceratii gastrointestinale, constipatie. Hematologice: epistaxis, gingivoragii, trombocitopenie. Hepatice: hepatotoxicitate; cresterea transaminazelor si fosfatazei alcaline. Reactii alergice: eruptii cutanate, urticarie, edem angioneurotic, crize de astm bronsic. Neuropsihice: in doze mari provoaca cefalee, ameteli, tinitus, somnolenta sau excitatie, confuzie, insomnie, neliniste, palpitatii. Renale: tratamentul prelungit poate determina nefrita interstitiala si necroza papilara.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.