Gastrotem, solutie interna

Prezentare:

Solutie gastroenter. 37%; ct. x 1 fl. x 100 ml

Indicatii:

Solutie int.: Evidentierea tractului gastro-intestinal. Diagnosticul precoce al unei perforatii nevizibile radiologic sau al unei insuficiente anastomotice la nivelul esofagului, al tractului gastro-intestinal, ca si pentru trat. unui ileus meconial. Tomografia computerizata a abdomenului. Solutie injectabila: in urografia intravenos si retrograda. in angiografie utilizand angiografia de substractie digitala (pentru coronarografie numai solutia 76%) si reprezentarea cavitatilor corporale.

Doze:

Epilepsie: Adulti si copiii peste 12 ani: 900-3600 mg/zi. Initial 300 mg de trei ori pe zi (TID) din prima zi, sau titrand doza astfel: in prima zi 300 mg in priza unica; a doua zi: cate 300 mg de doua ori pe zi; a treia zi: cate 300 mg de trei ori pe zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. Intervalul maxim intre doua adm., in cazul adm. a trei doze pe zi, nu trebuie sa depaseasca 12 ore. Copii cu varsta intre 3 si 12 ani: 25-35 mg/kg/zi, divizat in trei prize egale (de 3 ori pe zi). Titrarea initiala pana la o doza eficace poate fi facuta in trei zile, administrand 10 mg/kg/zi in prima zi, 20 mg/kg/zi in a doua zi si 30 mg/ kg/zi in a treia zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la doza maxima de 35 mg/kg/zi. Au fost bine tolerate doze de pana la 40-50 mg/kg/zi. Durerea neuropatica la adulti: Doza initiala: 900 mg/zi, divizat in trei doze egale si titrat, daca este necesar, in functie de raspuns, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. La pacientii cu functia renala alterata se ajusteaza doza in functie de clearance-ul creatininei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, astm bronsic, BPOC severa, bradicardie sinusala, BAV de grad II sau III, IC simptomatica sau soc cardiogen. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Testarea sensibilitatii la iod (obligatorie). Echilibrarea prealabila a unei tulburari hidroelectrolitice. Adm. concomitenta cu alfa-blocante, datorita pericolului unor crize de hipertensiune arteriala in feocromocitom. Sugari si copii mici.

Reactii adverse:

Solutie orala: Uneori diaree. Agravarea enterita sau colita preexistenta. In caz de aspirare, posibilitatea unui edem pulmonar. Solutie injectabila: Rare reactii de intoleranta: bronhospasm, reactii anafilactoide, tulburari circulatorii acute; sunt necesare: hidrocortizon hemisuccinat, oxigen, acid epsilon-aminocaproic, antihistaminice, parasimpatolitice si stimulante cardiocirculatorii. Mai pot aparea: greata, varsaturi, hipersalivatie, sughit, hiperemia fetei, parestezii, dureri pe traiectul venei si eruptii urticariene. intrucat reactiile adverse par a fi mai frecvente la bolnavii anxiosi, agitati, se recomanda linistirea psihicului bolnavului prin convingere sau cu sedative sau tranchilizante.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.