Acasă » Dicționar medicamente » Hf 12, solutie hemofiltrare
Hf 12, solutie hemofiltrare
Prezentare:
Liofilizant pentru solutie perfuzabila 40 mg; cutie x 1 fl.
Indicatii:
Reducerea temporara a numarului de bacterii patogene din cavitatea oro-faringiana in cazul durerilor faringiene, stomatitelor si/sau gingivitelor.
Doze:
capsule enterosolubile se inghit intregi, o data pe zi, dimineata, impreuna cu lichid. Ulcer duodenal: 20 mg 2-4 sapt. in caz de raspuns terapeutic slab – 40 mg, 4 sapt. Pentru prevenirea recaderilor, 10 mg. La nevoie, se creste la 20-40 mg. Ulcer gastric: 20 mg, 4-8 sapt. in caz de raspuns terapeutic slab – 40 mg, 8 sapt. Pentru prevenirea recaderilor, 20 mg. La nevoie, se creste la 40 mg. Ulcer gastric, duodenal sau eroziuni gastro-duodenale asociate trat. cu AINS: 20 mg, 4-8 sapt. Pentru prevenirea aparitiei se dau 20 mg. Eradicarea Helicobacter pylori – Tripla terapie: Omeprazol (O) 20 mg, amoxicilina (A) 1 g si claritromicina (C) 500 mg, de 2 ori/zi, 1 sapt.; sau O: 20 mg, C: 250 mg si metronidazol 400 mg (sau tinidazol 500 mg), de 2 ori/zi, 1 sapt.; sau O: 40 mg o data/zi asociat cu A: 500 mg si metronidazol 400 mg ambele administrate de 3 ori/zi 1 sapt. Dubla terapie: O: 40 mg de 1-2 ori/zi asociat cu A: 1,5 g/ zi, sau cu C: 500 mg de 3 ori/zi, 2 sapt. Esofagita de reflux: 20 mg o data pe zi 4-8 sapt. in esofagita de reflux severa – 40 mg, 8 sapt. Pentru tratamentul de lunga durata al pacientilor cu esofagita de reflux vindecata – 10 mg. La nevoie, doza zilnica poate fi crescuta la 20-40 mg. Reflux gastro-esofagian simptomatic: 10-20 mg, 4 sapt. Dispepsie asociata hipersecretiei acide: 10-20 mg, 4 sapt. Sindrom Zollinger-Ellison: Initial 60 mg/zi; >90% din pacienti raspund la doze intre 20-120 mg/zi. Daca doza zilnica depaseste 80 mg, aceasta se divide in 2 prize. Profilaxia aspiratiei gastrice: 40 mg in seara anterioara, ap si 40 mg in dimineata interventiei chirurgicale. Functie hepatica afectata: 10-20 mg/zi.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate. in cazul plagilor si ulceratiilor din cavitatea oro-faringiana, in cazul diminuarii nivelului plasmatic al colinesterazei, la copii cu varsta sub 4 ani.
Atentionari:
Precautie sau sub supravegherea medicului in cazul eroziunilor si leziunilor descuamative ale mucoasei orale. Datorita metabolitului sau 4-aminobenzoat, benzocaina reduce efectele sulfonamidelor si aminosalicilatilor.
Reactii adverse:
Dupa o administrare indelungata poate aparea o afectare tranzitorie a senzatiei gustative si amorteala la nivelul limbii. Adm. pe termen lung a preparatelor cu clorhexidina poate duce la colorarea danturii, care poate fi totusi inlaturata prin tratament stomatologic; de asemenea, se poate produce colorarea reversibila a limbii. Benzocaina poate duce la reactii de hipersensibilitate si, in rare cazuri, chiar la soc anafilactic. In asociere cu administrare de preparate cu benzocaina poate aparea methemoglobinemie la copiii mici.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.