Acasă » Dicționar medicamente » Ilomedin, concentrat pentru solutie perfuzabila
Ilomedin, concentrat pentru solutie perfuzabila
Prezentare:
Concentrat pentru solutie perfuzabila 20 µg/ml; ct. x 5 f. x 1 sau 2,5 ml
Indicatii:
Tratament trombangeitei obliterante avansate (boala Buerger) cu ischemie grava a membrelor, cand revascularizatia nu este indicata. Afectiuni arteriale periferice ocluzive, in special ale acelora cu risc de amputatie, la care interventiile chirurgicale sau/si angioplastia nu sunt posibile. Sindrom Raynaud invalidant, care nu a raspuns la alt tratament.
Doze:
Administrarea sub stricta supraveghere in spital. Initial 0,5 g/kg/min, timp de 30 minute. Apoi este crescuta la intervale de 30 de minute, cu cate 0,5 ng/kg/min pana la maximum 2 ng/kg/min. Durata tratamentului este de pana la 4 saptamani. In IR sau ciroza hepatica se reduce doza la jumatate. Nu se recomanda perfuzarea continua cateva zile datorita dezvoltarii tahifilaxiei si aparitiei unui rebound cu hiperagregabilitate trombocitara la oprirea tratamentului.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la iloprost. Afectiuni cu risc hemoragic (ulcer gastro-duodenal activ, traumatisme, hemoragie intracraniana). Afectiuni coronariene severe sau angor instabil; infarct miocardic in ultimele 6 luni; IC congestiva cronica sau acuta; aritmii; suspiciune de edem pulmonar. Sarcina si alaptare.
Atentionari:
Nu se amana interventia chirurgicala la pacientii care necesita de urgenta amputare. Monitorizarea functiei cardiare si a TA. Iloprost poate fi folosit numai dupa diluare iar nici un alt medicament nu se adauga in solutia preparata pentru perfuzie. Ingestia produsului sau contactul cu mucoasele trebuie evitate. Atentie la asocieri cu alfa-blocante, blocantele canalelor de calciu, vasodilatatoare directe, IEC, acid acetilsalicilic sau alte AINS, molsidomina.
Reactii adverse:
Inrosirea fetei, stare generala de rau, crampe abdominale, diaree, transpiratie, senzatie de caldura si slabiciune musculara, dureri in membrul afectat, in muschii masticatori si in maxilar, parestezii, febra, frison, confuzie, apatie, sedare, agitatie, scaderea sau cresterea TA, tahicardie, aritmii, extrasistole, reactii alergice.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.