Acasă » Dicționar medicamente » Imunoglobulină umană – administrare intravasculară (intravenoasă)
Imunoglobulină umană – administrare intravasculară (intravenoasă)
Medicamente/dispozitive medicale
- FLEBOGAMMA dif (Instituto Grifols S.A., Spania). Sol. perf. 100 mg/ml.
- IG VENA (Kedrion SpA, Italia). Sol. perf. în flacon 1 mg/ml, 25 mg/ml, 50 mg/ml.
- INTRATECT (Biotest Pharma, Germania). Sol. perf. 50 mg/ml; 100 mg/ml.
- Octagam (Octapharma SPRL, Belgia). Sol. perf. 50 mg/ml ; 100 mg/ml.
- PANZYGA (Octapharma SPRL, Belgia). Sol. perf. 100 mg/ml.
- PENTAGLOBIN (CN Unifarm S.A., România). Sol. perf. 50 mg/ml.
- PRIVIGEN (CSL Behring, Germania). Sol. perf. 100 mg/ml.
Indicații
Terapia de substituţie în sindroame de imunodeficienţă primară, agamaglobulinemie, hipogamaglobulinemie congenitală, imunodeficienţă variabilă comună, imunodeficienţă combinată severă, mielom sau leucemie limfatică cronică cu hipo-gamaglobulinemie secundară severă şi infecţii recurente; copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante. Imunomodulator. Purpură trombocitopenică imună (idiopatică), la copii sau adulţi cu risc crescut de sângerare sau anterior intervenţiilor chirurgicale, în vederea corectării numărului de trombocite; sindrom Guillain Barré; boala Kawasaki; transplant alogen de măduvă hematopoietică.
Doze și mod de administrare
Sindroamele de imunodeficienţă primară: dozajul se stabileşte astfel încât să se atingă o valoare a IgG (determinată înainte de doza următoare) de cel putin 4-6 g/l. Terapia de substituţie în mielom sau leucemie limfatică cronică, terapia de substituţie la copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante: doza recomandată este de 0,2-0,4 g/kg administrată la intervale de 3-4 săptămâni. Purpură trombocitopenică idiopatică episod acut 0,8–1 g/kg o dată pe zi, doză care poate fi repetată o dată la 3 zile sau de 0,4 g/kg zilnic, timp de 2-5 zile. Sindrom Guillain Barré: 0,4 g/kg şi zi, timp de 3-7 zile. Boala Kawasaki: 1,6-2,0 g/kg, administrată în doze divizate într un interval de 2-5 zile sau de 2,0 g/kg în doză unică. Transplant alogen de măduvă hematopoietică: iniţial 0,5 g/kg şi săptămână, începând cu şapte zile înainte de transplant şi continuând până la trei luni după transplant.
Reacții adverse
Anemie, hemoliză (inclusiv anemie hemolitică), leucopenie. Hipersensibilitate. Cefalee (inclusiv durere la nivelul sinusurilor, migrenă, senzație de disconfort la nivel cranian, cefalee produsă de supratensionarea musculaturii). Ameţeli (inclusiv vertij). Hipertensiune arterială, eritem facial tranzitoriu(inclusiv bufeuri, hiperemie,), hipotensiune arterială. Dispnee (inclusiv durere toracică, disconfort la nivelul toracelui, respiraţie dureroasă). Vărsături, greață, dureri abdominale, diaree. Afecțiuni cutanate (inclusiv erupţie cutanată tranzitorie, prurit, urticarie, erupție cutanată maculopapulară, eritem, exfoliere a pielii). Hiperbilirubinemie. Mialgie, atralgie, flu-like sindrom, febră.
Contraindicații
Hipersensibilitate la substanța activă sau excipienți. Hiperprolinemie tip I sau II. Poate influența pentru o perioadă de cel puțin 6 săptămâni și până la 3 luni eficacitatea vaccinurilor care conțin virusuri vii atenuate, cum sunt cele pentru rujeolă, rubeolă, oreion și varicelă.
Cuvinte-cheie: Imunoglobulină umană + administrare intravasculară (intravenoasă)
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.