Ramipril + hidroclorotiazidă

Medicamente/dispozitive medicale

  • AMPRIL HL/HD (Krka D.D. Novo Mesto, Slovenia), Ramipril 2,5mg/5 mg; Hidroclorotiazidă 12,5 mg/25 mg. Compr.
  • HARTIL HCT (Egis Pharmaceuticals PLC, Ungaria), Ramipril 2,5 mg/5 mg; Hidroclorotiazidă 12,5 mg/25.
  • RAMIPRIL HCT MEDOCHEMIE (Medochemie, Cipru), Ramipril 2,5mg/5 mg. Hidroclorotiazidă 12,5mg/ 25 mg. Compr.
  • TRITACE PLUS 5 mg/25 mg (Sanofi România S.R.L, România), Ramipril 5 mg. Hidroclorotiazidă 25 mg.

Indicații

Tratamentul hipertensiunii arteriale uşoare până la moderate la pacienţii la care starea clinică a fost stabilizată prin utilizarea componentelor individuale în aceleaşi doze.

Doze și mod de administrare

Oral.Tratamentul trebuie început cu cea mai mică doză disponibilă. Dacă este necesar, doza poate fi crescută progresiv pentru a atinge valoarea ţintă a tensiunii arteriale; doza maximă zilnică permisă este de ramipril 10 mg şi hidroclorotiazidă 25 mg.

Reacții adverse

Leucopenie, anemie, trombocitopenie. Diabet zaharat, toleranţă scăzută la glucoză, hiperglicemie, acid uric seric crescut, agravarea gutei, colesterol şi/sau trigliceride serice crescute din cauza hidroclorotiazidei. Anorexie, scăderea apetitului alimentar. Hipopotasemie. Depresie, apatie, anxietate, nervozitate, tulburări de somn, inclusiv somnolenţă. Cefalee, ameţeli. Vertij, parestezii, tremor, tulburări de echilibru, senzaţie de arsură, disgeuzie, ageuzie. Tulburări vizuale, inclusiv vedere înceţoşată, conjunctivită. Tinitus. Ischemie miocardică, inclusiv angină pectorală, tahicardie, aritmie, palpitaţii, edem periferic . Hipotensiune arterială, sincopă, hiperemie facială. Tuse, dispnee, sinuzită. Angioedem. Mialgie. Insuficienţă renală
acută, diureză crescută. Impotenţă erectilă. Fatigabilitate.

Contraindicații

Hipersensibilitate la ramipril, la oricare dintre excipienţi sau la orice alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Hipersensibilitate la hidroclorotiazidă sau la alte medicamente derivate de sulfonamidă.
Antecedente de angioedem (ereditar, idiopatic sau angioedem anterior la inhibitori ai ECA sau la antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II (ARA II). Tratament extracorporeal ce presupune contactul sângelui cu suprafeţe încărcate negativ. Stenoză bilaterală semnificativă de arteră renală sau stenoză unilaterală de arteră renală pe rinichi unic funcţional.
Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Alăptare. Afectare severă a funcţiei renale cu clearance al creatininei sub 30 ml/min la pacienţi care nu efectuează şedinţe de dializă. Dezechilibre electrolitice semnificative clinic. Afectare severă a funcţiei hepatice. Encefalopatie hepatică. Administrarea concomitentă de medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.