Acasă » Dicționar medicamente » Revatio, comprimate filmate
Revatio, comprimate filmate
Prezentare:
Comprimate filmate 20 mg; cutie 6 blist. 15 comprimate
Indicatii:
Revatio: Tratamentul pacientilor cu hipertensiune arteriala pulmonara clasa III functionala conform clasificarii OMS, pentru ameliorarea capacitatii de efort.
Doze:
Oral, la adulti: 50 mg cu o ora inainte de activitatea sexuala, maxim 100 mg si minim 25 mg, maxim 1 data/zi. Varstnici: doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta renala: usoara sau moderata (Cl creatinina 30-80 ml/min) aceleasi doze ca la adulti; severa (Cl creatinina < 30 ml/min) doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta hepatica: Doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. in hipertensiunea arteriala pulmonara, doza recomandata este de 20 mg, de trei ori pe zi.
Contraindicatii:
Trat. concomitent cu donori de oxid de azot (nitritul de amil) sau orice forma de nitrati. Barbati la care activitatea sexuala este contraindicata (tulburari severe cardiovasculare – angina instabila sau insuficienta cardiaca severa). Hipersensibilitate. Persoane sub 18 ani.
Atentionari:
insuficienta hepatica grava, hipertensiune arteriala (TA < 90/50 mmHg), antecedente recente de accident vascular cerebral sau infarct miocardic recent, boli ereditare degenerative, cunoscute, ale retinei (retinita pigmentara). Antecedentele medicale si examenul fizic sunt necesare in vederea stabilirii diagnosticului si a cauzelor posibile de disfunctie erectila, precum si evaluarea starii aparatului cardiovascular al pacientilor inainte de instituirea unui trat. adecvat. Precautie la pacientii cu deformatii anatomice ale penisului (angulatia, fibroza cavernoasa sau boala Peyronie) si la cei cu predispozitie la priapism (ca de exemplu anemia falciforma, mielom multiplu sau leucemie). Nu se asociaza cu alte trat. pentru disfunctia erectila, cu ritonavir. Prudenta: tulburari de sangerare, ulcer peptic activ. Soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse:
Cefalee, flush, ameteli, dispepsie, congestie nazala, modificari usoare si tranzitorii ale vederii, vedere predominant nuantata a culorilor, cresterea perceptiei luminii sau vedere incetosata, durere la nivelul membrelor, insomnie, anxietate. Rare cazuri de priapism.
Caută un medicament
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.