Rexetin, comprimate filmate

Prezentare:

Comprimate filmate 20 mg; cutie x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Depresie, inclusiv depresia severa si reactiva si depresia insotita de anxietate. Efect incepand din a 2-a saptamana de trat. Tulburari obsesiv-compulsive. Atacuri de panica cu sau fara agorafobie. Anxietate sociala/fobie sociala.

Doze:

Oral, la adulti: 50 mg cu o ora inainte de activitatea sexuala, maxim 100 mg si minim 25 mg, maxim 1 data/zi. Varstnici: doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta renala: usoara sau moderata (Cl creatinina 30-80 ml/min) aceleasi doze ca la adulti; severa (Cl creatinina < 30 ml/min) doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta hepatica: Doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. in hipertensiunea arteriala pulmonara, doza recomandata este de 20 mg, de trei ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Copii. Asocierea cu alcool.

Atentionari:

Nu se asociaza cu inhibitori de MAO, medicatie pe baza de triptofan. Prudenta la asocierea cu neuroleptice. Precautie in caz de manie, afectiuni cardiace, epilepsie, convulsii, glaucom. Sarcina. Alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Greturi, somnolenta, transpiratii, tremuraturi, astenie, uscarea mucoasei bucale, insomnie, disfunctii sexuale, constipatie, diaree si diminuarea apetitului. Rar: ameteli, rash, glaucom acut, retentie urinara, trombocitopenie, sindrom serotoninergic (agitatie, confuzie, diaforeza, halucinatii, hiperreflexie, mioclonus, tahicardie, tremuraturi) si simptome sugestive pentru hiperprolactinemie (galactoree); hiponatriemie reversibila mai ales la varstnici. cresterea enzimelor hepatice cu rare anomalii hepatice severe. Rareori tulburari de sangerare, variatii tensionale, confuzie, convulsii si reactii de otosensibilizare. Ocazional tulburari extrapiramidale la pacienti cu tulburari de fond ale functiilor motorii sau cu medicatie neuroleptica. intreruperea brusca a trat.: ameteli, tulburari senzoriale, tulburari de somn, agitatie sau anxietate, greturi si transpiratii.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.