Vigantol oel, solutie uleioasa

Prezentare:

Capsule gastrorezistente 125 mg, 200 mg, 250 mg, 400 mg; cutie x 3 sau 6 blist. x 10 capsule

Indicatii:

Tratamentul adultilor HIV – infectati si al copiilor cu imunodeficienta progresiva sau avansata, de preferinta in combinatie cu alti agenti antiretrovirali.

Doze:

Administrare injectabila: adulti si copii: inj. intravenos 400-600 UI/kg/zi; varstnici: reducerea dozei la jumatate. Ext.: Se aplica de 1-3 ori pe zi cate 3-10 cm gel pe suprafata afectata, masand usor.

Contraindicatii:

La pacientii cu hipersensibilitate la produs.

Atentionari:

La pacientii cu pancreatita (s-a dovedit legatura intre riscul de pancreatita si doza zilnica). Atunci cand este justificata de conditiile clinice, administrarea va fi intrerupta pana la excluderea diagnosticului de pancreatita prin teste de laborator si ecografie. De asemenea, cand este necesar tratamentul simultan si cu alte med. cu toxicitatea asupra pancreasului, didanosina trebuie sa fie intrerupta, daca este posibil in timpul acestei terapii concomitente. La pacientii tratati cu didanosina poate aparea neuropatia periferica toxica, caracterizata de obicei de parestezii distale bilaterale simetrice, furnicaturi si durere a membrelor inferioare, si mai putin frecvent a mainilor. Atunci cand este justificata de conditiile clinice, terapia cu didanosina va fi intrerupta pana la rezolutia simptomelor. Daca in timpul tratamentului apar cresteri semnificative ale concentratiilor de acid uric, terapia va fi intrerupta. Terapia va fi intrerupta daca valorile enzimelor hepatice cresc peste limita normala. Terapia va fi reluata numai daca beneficiile potentiale ale tratamentului cu didanosina depasesc net riscurile potentiale. Nu exista suficienta experienta clinica pentru a recomanda modul de dozare la copii cu varsta mai mica de 3 luni. La copiii sub tratament se recomanda examinarea extinsa a retinei la fiecare 6 luni sau atunci cand apar modificari vizuale.

Reactii adverse:

Pancreatita si cresteri ale amilazei serice si lipazei serice, neuropatia periferica, anomalii in testele de functionare hepatica, cu rare cazuri de IH si moarte; diaree, greata/voma, reactii alergice, diabet zaharat, uscaciunea gurii, astenie, durere de cap si concentratiile de acid uric marite. Acidoza lactica. In cazuri rare s-au raportat modificari ale retinei sau ale nervului optic, leucopenie, trombocitopenie, anemie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.