Acasă » Interviuri » Interviu Dr. Ciprian Ene
Interviu Dr. Ciprian Ene
Medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, atestat ca practician de medicină cuantică (vibraţională), prin cursurile postuniversitare din cadrul UMF București și UMF Cluj-Napoca şi membru fondator al Ordinului Practicienilor de Medicină Complementară / Alternativă din Bucureşti, Dr. Ciprian Ene este coordonatorul Centrului de Medicină Integrativă Quantum Therapy. În interviul pe care ni l-a acordat, domnul doctor ne-a vorbit despre importanţa medicinei integrative în elaborarea unui diagnostic complet şi pentru stabilirea unui tratament cauzal, adaptat fiecărui pacient.
GALENUS: Ce v-a determinat pe dumneavoastră, medic specializat în chirurgia laparoscopică, să vă îndreptaţi atenţia şi către medicina alternativă?
Încă de pe băncile Facultăţii de Medicină am simţit că am putea face mai multe, dacă am adopta o viziune integrativă asupra sănătăţii, cu o orientare spre natură şi remediile pe care le are ea de oferit şi prin înţelegerea cauzelor psiho-emoţionale ale afecţiunilor fizice. Cunoştinţele acumulate „cereau” o modalitate de aplicare în practică, mai eficientă decât cea a medicamentelor de sinteză şi, totodată, îmi conturau convingerea că la un moment dat, cercetările medicale vor aborda noi dimensiuni şi vor oferi medicilor unelte mult mai precise şi mai „elegante” de diagnostic şi tratament. Ca specializare am ales chirurgia laparoscopică, deoarece aceasta este o metodă minim-invazivă prin care progresele tehnologice, asociate unor abilităţi practice specifice, înlătură multe din neajunsurile chirurgiei clasice; practica zilnică din cadrul Spitalului de Urgenţă m-a făcut conştient de modul în care trebuie acţionat atunci când avem de-a face cu urgenţe medico-chirurgicale, care îl aduc pe pacient, într-un timp scurt, din mediul său obişnuit pe patul de spital, dar în acelaşi timp şi de modalităţile prin care aceste situaţii ar putea fi evitate.
Ne puteţi explica ce înseamnă pentru dumneavoastră medicina cuantică?
Medicina cuantică poate fi definită ca o ştiinţă veche şi nouă în acelaşi timp. „Veche” în sensul că anumite principii teoretice şi metode practice au fost intuite încă de la începuturile existenţei umane şi „nouă”, în sensul că abia în ultimii ani fizica cuantică a reuşit să ofere celor mai eficiente tehnici străvechi de vindecare suportul ştiinţific incontestabil, în primul rând prin evidenţierea naturii duale (materială şi energetică) a atomilor şi moleculelor care ne compun. Practic, fiecare celulă este formată din elemente chimice, dar totodată, din elemente încărcate electric şi polarizate, care, fiind în continuă mişcare, generează câmpuri electromagnetice interne ce pot fi înregistrate şi interpretate datorită dezvoltării acestor noi tehnologii non-invazive (analiza electro-fotonică GDV, analiza punctelor de acupunctură, analiza spectrală NLS etc.). Medicina cuantică este cea care, prin aplicarea principiilor de fizică în medicină, ne ajută să le oferim pacienţilor un diagnostic mult mai „nuanţat” şi inclusiv un tratament eficient şi sigur, prin corectarea perturbărilor de câmp electromagnetic ale organismului în ansamblu şi ale fiecărui organ sau ţesut, în particular.
Ce aspecte din viaţa contemporană consideraţi că dăunează sănătăţii?
Cu toţii resimţim „presiunea” vieţii cotidiene agitate. Totul se petrece pe fugă, inclusiv mâncatul! Acesta ar fi un prim factor: alimentaţia dezechilibrată (ca şi conţinut, dar şi ca durată şi moment al meselor). Alţi factori importanţi consider că ar fi stresul psihic care se adaugă stresului chimic, generat de chimizarea mâncării şi a mediului în care trăim, prin diverşi poluanţi şi un factor la fel de important, cu toate că este „nevăzut”- ar fi radiaţiile electromagnetice, generate de toate dispozitivele care ne înconjoară (GSM, Wi-fi, linii de înaltă tensiune etc.). Toate acestea, asociate unui sistem imunitar deficitar, generează explozia de boli pe care o constatăm în societatea actuală şi care reprezintă un adevărat „challenge” al medicinei moderne.
Există dovezi ştiinţifice care să susţină metodele alternative de tratament?
Fitoterapia are o vechime de mii de ani, dar este una din ramurile medicinei cu o permanentă evoluţie. În ultimul timp, din ce în ce mai multe studii clinice indică eficienţa terapeutică a remediilor naturale, astfel încât putem vorbi despre o fitoterapie modernă, bazată pe dovezi ştiinţifice. De asemenea, există remedii homeopatice a căror acţiune a fost validată prin teste efectuate în condiţii controlate de laborator, pe ţesuturi izolate, la care evident a fost exclus orice presupus efect placebo. Acupunctura capătă şi ea noi valenţe prin evidenţierea în microscopie electronică a meridianelor de acupunctură şi prin descoperirea compoziţiei fizico-chimice a acestora. De aceea, aceste metode de tratament, odată ce sunt validate ştiinţific, nu ar trebui să lipsească din „arsenalul” terapeutic modern.
În prezent aveţi îndreptată atenţia către o cercetare anume din medicina cuantică?
Ne preocupă modul în care medicina cuantică, alături de celelalte ramuri ale medicinei integrative poate veni în ajutorul pacienţilor oncologici, deoarece, în cazul acestora, este clar indicat un tratament multi-modal. Din experienţa noastră, în momentul în care sunt asociate mai multe forme de tratament, rezultatele sunt net superioare. O altă direcţie de cercetare o reprezintă bolile autoimune. Aici remediile fitoterapice şi homeopatice, potenţate de efectele sinergice ale medicinei cuantice pot ameliora considerabil parcursul terapeutic al pacienţilor, printr-o abordare, la fel, cauzală.
Cuvinte-cheie: interviu dr. ciprian ene, medicina cuantica, quantum therapy
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.