Nutriție și farmacie
Acasă » Nutriție și farmacie » Pagina 10
Aflatoxinele: toxinele din alimente
Aflatoxinele, abreviat AF (din latina a (Aspergillus) + fla (flavus) = galben + toxina) sunt micotoxine produse de ciuperci din genul Aspergillus (mucegaiuri), in special de Aspergillus flavus si Aspergillus… Citește mai mult
Profilaxia nutritionala a imbatranirii ochiului
Rezumat: Imbatranirea functiei vizuale reprezinta o sursa de handicap major pentru seniori. Exista insa nutrienti a caror utilizare poate incetini procesele degenerative de la nivelul ochiului. Cataracta senila si degenerescenta… Citește mai mult
Boala celiaca, aspecte generale si progrese terapeutice
Rezumat: O afectiune a carei prevalenta a crescut mult in ultimele decenii este boala celiaca sau intoleranta la gluten. Cu etiopatogenie multifactoriala, boala ramane o problema importanta de sanatate care… Citește mai mult
Ce trebuie sa stim despre suplimentele alimentare
Rezumat: Sute de milioane de persoane din intreaga lume consuma suplimente alimentare, incepand de la vitamine si terminand cu produse pentru slabit. Majoritatea suplimentelor alimentare nu sunt necesare atunci cand… Citește mai mult
Stilul de viata si hipercolesterolemiile
Rezumat: Modificarile stilului de viata reprezinta reale elemente terapeutice in abordarea pacientului cu hipercolesterolemie. In articolul de fata trecem in revista indicatiile de baza necesare in abordarea individului cu LDL-colesterol… Citește mai mult
Fructoza: efecte asupra sanatatii
Rezumat: Fructoza este un monozaharid prezent in cantitati modeste in mod obisnuit in dieta omului. Odata cu cresterea consumului de zahar si a utilizarii siropului cu continut ridicat de fructoza,… Citește mai mult
Beneficiile probioticelor
Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, probioticele sunt microorganisme vii care pot avea efecte benefice asupra sanatatii organismului care le gazduieste atunci cand sunt administrate in doze adecvate. Probioticele sunt… Citește mai mult
Proprietatile terapeutice ale preparatelor de soia
Disponibile sub o forma extrem de variata de produse, boabele de soia reprezinta o sursa vegetala de proteine care contine toti aminoacizii esentiali pentru dieta omului (1). Preparatele alimentare de… Citește mai mult
Statinele: cum le selectionam, cum le administram?!
Colesterolul este unul din “dusmanii” declarati ai omului modern, in ciuda faptului ca substanta ca atare are numeroase roluri in organismul uman (structural, intra in compozitia tuturor membranelor celulare, este… Citește mai mult
Indicatii dietetice in sprijinul unui organism sanatos
De cand speranta de viata a omului a crescut, importanta acordata alimentatiei si stilului de viata in general a devenit tot mai mare. Din pacate, desi cercetarea stiintifica a adus… Citește mai mult