Nutriție și farmacie
Acasă » Nutriție și farmacie » Pagina 11
Aditivii alimentari coloranti, beneficii vs. riscuri
Rezumat: Aditivii alimentari sunt substante naturale sau sintetice care se adauga diverselor tipuri de alimente pentru a conserva sau a accentua gustul, aroma sau aspectul acestora. Majoritatea aditivilor sunt considerati… Citește mai mult
Tratamentul alergiilor alimentare
Rezumat: Alergiile alimentare sunt afectiuni din ce in ce mai frecvente, care ridica probleme deosebite de tratament si profilaxie. Tratamentul de baza il reprezinta evitarea contactului (ingestiei) cu alergenul, dar… Citește mai mult
Medicina si nutritia ortomoleculara
Rezumat: In momentul de fata, se bucura de tot mai multa incredere in randul pacientilor o categorie de specialitati medicale denumite in mod colectiv „medicina alternativa”. Un capitol nou al… Citește mai mult
Lactoferina, funcţii şi avantaje
Între substanţele naturale care sunt utilizate în prezent, singure sau in diferite combinaţii, datorită efectelor sanogenetice, se numără şi lactoferina. Din punct de vedere biochimic, lactoferina este vorba despre un… Citește mai mult
Dezvoltarea fiziologica si nevoile nutritive ale sugarului sanatos
„Sugar” este numit copilul in primul an de viata. Acest prim an si in special primul trimestru reprezinta, din punct de vedere nutritiv, una din perioadele critice, deoarece cresterea este… Citește mai mult
Nutritia in perioada de lactatie
Necesitatile nutritionale ale femeii continua sa ramana crescute in perioada de lactatie si sunt in cele mai multe cazuri superioare nevoilor din timpul sarcinii. Aceasta crestere este cu precadere o… Citește mai mult