Acasă » Practică medicală » (P) Tot ce trebuie să știi despre testosteron și disfuncțiile sexuale pentru o viață împlinită
(P) Tot ce trebuie să știi despre testosteron și disfuncțiile sexuale pentru o viață împlinită
Din ce în ce mai mulți bărbați care nu se îngrijesc de sănătatea fizică și psihică ajung să aibă probleme când vine vorba despre viața sexuală. De aceea, recomandat este să se informeze despre testosteron, despre cum influențează acest hormon relațiile intime, dar și ce sunt disfuncțiile erectile și de câte tipuri pot fi. Toate aceste informații se regăsesc în rândurile următoare!
Ce este testosteronul?
Testosteronul este hormonul masculin ce are numeroase funcții, principala fiind aceea de a contribui la dezvoltarea caracteristicilor specifice precum densitatea osoasă, creșterea masei musculare, apariția pilozității pubiene, maturizarea vocii și a funcțiilor sexuale. Cei care, însă, se confruntă la un moment dat cu o cantitate insuficientă de testosteron pot suferi din cauza unor disfuncții sexuale importante. Recomandat este să caute cele mai potrivite metode de creștere a nivelului de testosteron și să o aleagă pe cea potrivită!
Ce sunt disfuncțiile erectile și cum apar?
În ceea ce privește disfuncțiile erectile, bărbații trebuie să știe că acestea apar cu precădere atunci când erecția nu poate fi menținută. Fără tratament adecvate, disfuncțiile erectile pot influența în mod negativ atât viața bărbaților, cât și pe cea a partenerelor. Conform unor studii de specialitate, cei mai mulți dintre bărbații care suferă de probleme erectile au peste 40 de ani, însă medicii susțin că și cei mai tineri se pot confrunta cu ele.
Care sunt principalele simptome ale disfuncțiilor erectile?
Lipsa erecției, erecțiile mult prea slabe pentru desfășurarea actelor sexuale și durata foarte scurtă a erecțiilor sunt principalele trei semne pe care bărbații trebuie să le trateze cu foarte multă seriozitate. Este adevărat că pot exista și alți factori ce pot contribui – oboseala sau stresul, însă atunci când problemele devin frecvente, bărbații trebuie neapărat să ceară ajutor de specialitate și sa urmeze tratamentul adecvat.
De ce apar disfuncțiile erectile?
În general, disfuncțiile erectile pot apărea din mai multe cauze. De exemplu, bolile cronice sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor sexuale. Ateroscleroza, bolile cardiovasculare, bolile de rinichi și scleroza multiplă sunt doar câteva dintre cele care pot conduce pe termen lung la disfuncții erectile.
Mai mult, stilul de viață poate reprezenta și el o cauză o problemelor din intimitate. Fumatul, consumul exagerat de alcool, de droguri și alimentația nepotrivită au influențe directe asupra erecțiilor și asupra organismului. Pe lângă acestea, bărbații mai trebuie să ia în considerare și factorii psihilogici – atunci când se simt inhibați în preajma femeilor sau pur și simplu nu sunt mulțumiți de modul în care arată, pot întâmpina probleme în a avea erecții.
Diagnostic și tratament
Pentru a afla dacă au probleme cu nivelul de testosteron, bărbații trebuie să își facă o analiză cu ajutorul căreia se poate determina care este nivelul hormonului în sânge, însă pe parcursul a mai multe zile, întrucât nivelul de testosteron variază. Ulterior, cei care descoperă ca au probleme în acest sens pot apela la una dintre următoarele variante: injecții intravenoase cu testosterone o dată la 2-3 săpămâni, plasturi care conțin testosteron și care trebuie aplicați pe corp ori pe scrot, geluri sau adezivi care trebuie aplicați pe dinți de două ori zilnic.
Cât despre tratament, bărbații trebuie să știe că există și medicamente indicate pentru disfuncțiile erectile, dar și supozitoare ureterale, precum și terapia de substituție a testosteronului. În cazurile în care niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, se poate lua în calcul implantul penian, care constă în implantarea unui cilindru semirigid ori extensibil în cei doi corpi cavernoși ai penisului. În acest fel, erecțiile pot fi controlate fără probleme.
Măsuri de prevenție
Nu în ultimul rând, trebuie luate în calcul și măsurile de prevenție potrivite, datorită cărora bărbații pot continua să aibă o viață sexuală normală. Printre cele mai importante se numără tratarea bolilor cronice, controalele medicale de rutină, renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool, a activităților fizice agresive frecvente, reducerea nivelului de stres, dar și ajutorul specializat în cazul anxietății sau depresiei.
Cei care se confruntă cu un nivel scăzut de testosteron și ajung să aibă probleme erectile nu trebuie să-și facă griji – există soluții moderne la care pot apela, astfel încât își reia viața sexuală în condiții optime. Răbdarea este, însă, un element-cheie, alături de solicitarea ajutorului specializat de la medici. Doctorii vor ști exact ce trebuie făcut în fiecare caz în parte, în baza unor consultații riguroase!
Cuvinte-cheie: disfunctii erectile, relatii intime, testosteron, viata sexuala
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.