Acasă » Ultima oră » Autismul, diagnosticat prin testarea ochilor
Autismul, diagnosticat prin testarea ochilor
Măsurarea mişcării rapide a ochilor ar putea reprezenta o metodă eficientă de diagnosticare a tulburărilor de spectru autist, după cum reiese în urma unei cercetări publicate în Jurnalul European de Neuroştiinţă, conform sciencedaily.com. Testul va indica anomaliile dintr-o anumită parte a creierului, care joacă un rol important în dezvoltarea socială şi emoţională a unui individ. În acest moment, autismul este dificil de diagnosticat, din cauza impredictibilităţii simptomelor şi a severităţii lor, diferite de la un pacient la altul. În acest context, oamenii de ştiinţă s-au concentrat pe găsirea unei soluţii eficiente şi sigure.
Mişcarea ochilor ar putea fi un semn al autismului
Mişcarea rapidă a ochilor, cu precizie şi acurateţe, atunci când un individ îşi concentrează atenţia de la un obiect la altul (en. Saccades), reprezintă un criteriu esenţial în înţelegerea lumii din jurul acestuia. Persoanele cu tulburări de spectru autist nu reuşesc să efectueze corect aceste mişcări. Practic, în timpul testului, pacienții cu autism au urmărit pe un monitor o ţintă care dispărea şi apărea apoi în altă zonă a ecranului. Rezultatele au arătat inabilitatea acestora de a se concentra pe ţintă.
Imposibilitatea creierului de a coordona corect mişcarea rapidă a ochilor, nu este doar un semn al problemelor cerebelului, ci şi o explicaţie pentru inabilităţile de comunicare şi interacţiune socială ale persoanei cu autism. „Aceste rezultate ne arată că determinarea abilităţilor de mişcare rapidă a ochilor şi adaptarea acestora la diferite intensităţi, reprezintă un mod de a observa dacă această funcţie a cerebelului este alterată, în cazul autismului. (…) Măsurarea adaptării mişcării rapide a ochilor poate fi o metodă de diagnosticare timpurie a tulburării”, a declarat prof. Edward Freedman, coautor al studiului.
Cuvinte-cheie: autism, diagnostic autism, miscarea rapida a ochilor, studii autism, tulburari de spectru autist
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.