Berea fara alcool poate reduce infectiile tractului respirator superior

Un studiu realizat de catre Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnica din Munich, (Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva) si prezentat in premiera in cadrul Simpozionului International Beer&Health, care a avut loc in septembrie la Bruxelles, a demonstrat ca un consum de bere fara alcool poate avea efecte antiinflamatorii si poate reduce infectiile tractului respirator superior.

Desfasurat in 2014, pe parcursul a 15 saptamani, studiul a evidentiat ca polifenolii care se regasesc in mod natural in berea fara alcool pot avea proprietati anti-oxidante, anti-patologice si anti-inflamatorii, ceea ce poate reduce incidenta bolilor tractului respirator superior. Cercetarea germana a mai relevat faptul ca polifenolii din berea fara alcool pot imbunatati recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv si prelungit.

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoane care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarker-ilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior.

In cadrul studiului, pentru testarea infectiilor tractului respirator superior au fost inclusi 277 de alergatori la maraton, avand o stare buna de sanatate, cu varsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza cresterii biomarkerilor reprezentand activitatea imflamatorie au fost analizati 102 alergatori barbati participanti la maratoane, cu aceeasi varsta medie.

 

Text: Adelina Gruia

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.