Acasă » Ultima oră » Cafeaua se bea după micul dejun, nu înainte
Cafeaua se bea după micul dejun, nu înainte
Cafeaua se bea după micul dejun, nu înainte! Cercetătorii de la Centrul de Nutriție, Exerciții și Metabolism, Universitatea din Bath, Marea Britanie, au analizat efectele somnului întrerupt și al cafelei de dimineață asupra unor markeri metabolici diferiți. Experții susțin că, în timp ce un somn de slabă calitate are un impact limitat asupra metabolismului, consumul de cafea ca o modalitate de a trece mai ușor peste o astfel de noapte afectează controlul nivelului de zahăr din sânge.
Ce efecte are cafeaua asupra inimii?
Cafeaua și nivelul de glucoză din sânge
Pentru acest studiu, experții de la Universitatea din Bath au rugat 29 de bărbați și femei sănătoși să participe la trei experimente diferite:
- Într-unul dintre experimente, participanții au avut un somn normal și au fost rugați să consume o băutură care conținea zahăr, imediat după trezire;
- Într-un alt experiment, participanții au fost treziți pentru 5 minute, o dată la fiecare oră, iar la trezire li s-a dat tot o băutură cu zahăr;
- Iar în cadrul celui de-al treilea experiment s-a urmat același tipar, dar la trezire participanții au fost rugați să bea o cafea tare, la 30 de minute după ce au consumat băutura cu zahăr.
Apoi participanților li s-a măsurat nivelul de glucoză din sânge. Rezultatele au arătat că o cafea tare băută înainte de micul dejun creștea nivelul de glucoză cu 50%. Deși consumul de cafea este legat de o stare bună de sănătate în general, cofeina ar putea fi una dintre cauzele rezistenței la insulină. O explicație simplă ar fi aceea că nivelul zahărului din sânge poate fi influențat de primul lucru care vine în contact cu organismul. Acest aspect ar putea fi îmbunătățit dacă înainte de a bea cafea, o persoană ar lua și micul dejun. Cafeaua este cea mai populară băutură din lume, aproximativ 2 miliarde de cești fiind consumate zilnic.
Sursa: sciencedaily.com
Cuvinte-cheie: cafea, cafea dimineata, cofeina, mic dejun, zahar
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.