Ce legătură există între febră și stres?

În această perioadă pe care o traversăm cu toții, orice simptome asemănătoare cu cele identificate și în cazul COVID-19 ne pun pe gânduri și ne panichează. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să le trecem cu vederea, dar nici să ne lăsăm pradă gândurilor negative cauzate de orice strănut sau tuse.

Tulburarea de stres posttraumatic

Ați auzit însă, vreodată, de febra psihogenă? Ei bine, este vorba despre o problemă psihosomatică legată de stres, care se manifestă prin creșterea temperaturii corporale, fiind cauzată de expunerea la evenimente de natură emoțională sau de stresul cronic.

Stresul poate crește temperatura corpului?

În articolul Psychogenic fever: how psychological stress affects body temperature in the clinical population publicat în jurnalul Temperature, dr. Takakazu Oka (specializat în psihosomatică) de la Universitatea Kyushu, Japonia, povestește despre cercetările sale. Deși nu au fost realizate studii epidemiologice în ceea ce privește febra psihogenă, dr. Oka susține că a observat nenumărate cazuri, mai ales printre pacienții săi studenți, stresați în timpul sesiunilor, și spune că temperatura crescută a corpului poate fi indusă de stresul exacerbat.

Există mai multe opțiuni de tratament, însă sunt similare cu tratamentul altor probleme cauzate de stres, și nu specifice febrei psihogene. Dr. Oka speră că vor fi realizate mai multe studii în anii următori, care vor duce la apariția unui tratament țintit.

Sursa: Sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.