Acasă » Ultima oră » Chirurgia robotică, cea mai avansată formă de chirurgie minim-invazivă
Chirurgia robotică, cea mai avansată formă de chirurgie minim-invazivă
Datorită inovațiilor tehnologice din ultimii ani și a chirurgiei robotice, precizia intervențiilor chirurgicale a crescut exponențial, reducând durata, precum și personalul medical auxiliar necesar în timpul unei intervenții complexe cum ar fi o operație pe cord deschis sau extirparea unei formațiuni tumorale. Prin intermediul chirurgiei robotice, chirurgii sunt asistați de un echipament robotic de ultimă generație în timpul intervențiilor chirurgicale.
Sistemul chirurgical da Vinci
Sistemul chirurgical da Vinci este singura tehnologie care conferă chirurgului precizie, dexteritate și control folosind instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici, de 1-2 cm. Astfel, recuperarea este mult mai rapidă față de metodele tradiționale. În cazul chirurgiei robotice, aceste instrumente miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, care permit chirurgului o gamă largă de mișcări și precizie crescută. Pe un al patrulea braț este montată o cameră 3D ce permite mărirea imaginii la definiție înaltă și ghidează chirurgul pe durata procedurii.
Sistemul a fost folosit cu succes în peste cinci millioane de intervenții minim-invazive în întreaga lume, pentru o gamă largă de afecțiuni: afecțiuni coronariene, renale, cancer de colon, de prostată, de vezică urinară, cancere ginecologice, endometrioză.
În plus, sistemul este 100% sigur din punct de vedere software. Altfel spus, tot sistemul este controlat de medic, iar mecanismele care fac robotul să funcționeze optim sunt controlate în totalitate de personalul medical avizat. Un alt avantaj al acestui sistem complex este că permite medicilor să exerseze intervenții reale la scară 1:1 pe un simulator, astfel încât ei ajung mult mai bine pregătiți în blocurile operatorii din spitale.
Grupul SofMedica a deschis în București un centru de pregătire și specializare a noilor generații de profesioniști din domeniul medical, Centrul ISLE fiind cel de-al doilea pe care Grupul îl deține în Europa. Este dotat cu tehnologii cu ajutorul cărora medicii se pot pregăti pentru intervenții de chirurgie robotică minim-invazive, intervenții pentru diagnosticarea și examinarea afecțiunilor gastrointestinale și pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamică și simulări pentru monitorizarea nocicepției.
Până în prezent, peste 900 de sisteme robotice da Vinci sunt prezente în unități medicale din Europa și peste 5.200 în întreaga lume. În România, chirurgia robotică da Vinci este disponibilă pentru pacienți în București, la Spitalul Militar Central, la Ponderas Academic Hospital și Spitalul Monza, în Brașov la Spitalul Sf. Constantin, în Oradea la Spitalul Pelican și în Timișoara la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Louis Turcanu”.
Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!
Cuvinte-cheie: chirurgie minim+invaziva, chirurgie robotica, interventii chirurgicale, robot da vinci, sistem chirurgical da vinci
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.