Acasă » Ultima oră » Conferința Națională de Medicină a Sexualității
Conferința Națională de Medicină a Sexualității
Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR) va organiza în perioada 27-29 octombrie 2017 la Ana Hotels, din Poiana Braşov cea de-a XVII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Sexualităţii. La conferinţă sunt aşteptaţi să participe peste 150 de medici din România şi din străinătate din mai multe specialităţi medicale, precum endocrinologie, urologie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, psihiatrie, diabetologie, medicină internă, medicină de familie, psihologie.
În cadrul acestei ediţii este invitat prof. dr. Mijal Luria, obstetrician-ginecolog, membru al Comitetului Ştiinţific al Societăţii Europene de Medicina Sexualității (E.S.S.M), director al Centrului pentru Sănătate Sexuală din cadrul Clinicii Hadassah Mt. Scopus, preşedinte al Societăţii de Medicină Sexuală din Israel.
Disfuncţiile sexuale pot semnala probleme medicale grave
„În 2017, discuţia despre sex, fie la televizor, fie într-o gazetă colorată, este frecvent superficială şi suculentă. Mult mai rar şi mai greoi se ajunge în cabinetul specialistului, doctor sau psiholog. Putem da vina pe lipsa de timp sau pe jena pacientului, care nu îşi găseşte cuvintele pentru a deschide subiectul sau pe atitudinea celor care tratează subiectul cu dezinteres”, a declarat doctorul Cătălin Belinski, medic primar urolog cu competenţă în sexologie, președintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR).
Comparativ cu alte probleme de sănătate mult mai serioase şi grave, precum cancerul, bolile metabolice, cardiovasculare sau depresia, disfuncțiile sexuale par să fie o banalitate. „Nu ne gândim însă cât de adânc este afectată sexualitatea, nu sexul. Iar suferindul nu este doar pacientul, ci relaţia acestuia, în sine”, apreciază psiholog Adrian Calomfirescu, secretar general al AMSR. Potrivit acestuia, complexitatea problemei poate provoca neplăceri mai mari decât vrem să recunoaştem, deoarece sexualitatea cu laturile ei biologice, psihologice şi sociale este cea care dictează funcţionalitatea sau disfuncţionalitatea. „Dacă adăugăm în ecuaţie mai multe variabile, precum probleme de sănătate, infertilitate, probleme de cuplu, totul se complică şi mai mult”, a conchis psiholog Adrian Calomfirescu.
Cuvinte-cheie: conferinta, medicina sexualitatii, obstetrica+ginecologie
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.