Dependența, o problemă tot mai răspândită în România

În condițiile în care țara noastră se confruntă cu un număr tot mai mare de dependenți, la Iași, în perioada 20-22 aprilie 2018, va avea loc prima ediție a Conferinței cu participare internațională „Abordarea transdisciplinară a adicțiilor”. La evenimentul de la Palatul Culturii va fi discutată problema dependențelor care plasează România pe locuri fruntașe în statisticile mondiale (dependența la alcool, droguri, jocuri de noroc, tutun, internet, pornografie). Și la dependențele relativ noi, gen cele referitoare la tehnologie, consumul alimentar, medicamente, consumul de opioide în îngrijirile paleative sau sindromul selfie, țara noastră se află în top. Organizată de Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania, conferința se va axa pe dialogul profesioniștilor din diverse domenii medicale, având ca scop principal crearea unei rețele de profesioniști care să colaboreze concret pentru identificarea pașilor de tratament în dependență.

România, pe locul 5 în lume la dependența de alcool

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, țara noastră se află pe locul 5, la nivel mondial, în privința dependenței de alcool. Practic, din cauza consumului abuziv de alcool există un deficit de speranță de viață de 4% la femei și 18% la bărbați. În privința jocurilor de noroc, un studiu al GfK România, din anul 2016, a relevat că aproape 100.000 de români se confruntă cu dependențele. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani au în țara noastră cea mai mare predilecție în a consuma droguri.

„Din nefericire, componenta cel mai greu de tratat pentru dependent este componenta psihologică, pentru că apar modificări psihice puternice. După ce se termină perioada de detoxifiere, este necesar ca persoana cu dependență să înțeleagă ce s-a întâmplat cu ea la nivel emoțional, drumul parcurs până la dependență și momentul în care se află”, remarcă psihoterapeutul Alina Ciupercovici de la Clinica ALIAT Suceava, coorganizator al conferinței.

Printre profesioniștii care vor participa la eveniment se numără conf. dr. Ana Ciubara, dr. Ovidiu Alexinschi, prof. dr. Florin Mitu, dr. Irina Bălănuță, dr. Sorin Pletea.

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/BridgingPsychiatryRomania/.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.