Acasă » Ultima oră » Depresia afectează 10% din populația lumii
Depresia afectează 10% din populația lumii
În condițiile în care statisticile alarmante arată că, la nivel global, la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide, peste 400 de participanți vor lua parte la Conferința națională interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D.). Evenimentul va avea loc în zilele de 11 și 12 mai 2018, la Hotel Ramada Nord, București. Tema principală a conferinței va fi „Managementul de caz al pacientului psihiatric”, iar printre subiectele dezbătute se numără și sindromul burnout, terapia de cuplu Gottman, bitcoin și anxietatea sau depresia în rândul tinerilor, planul de intervenție psihoterapeutic integrativ în tratamentul depresiei, detalii privind hipertensiunea arterială la pacienții cu patologie psihiatrică.
Vor fi invitați lectori de renume
Tulburările psihice reprezintă 30% din povara globală a bolilor non-fatale, subliniază un raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Aceleași statistici arată că depresia afectează 10% din populația lumii.
Printre speakerii la eveniment care vor discuta despre aceste informații se numără lectori de renume din mai multe specialități medicale, precum prof. univ. dr. Mirela Manea – medic primar psihiatru, șef lucr. dr. Costin Mihnea Manea – medic specialist psihiatrie, dr. psih. Mara Adriana Priceputu – președinte IRPI, formator și supervizor în psihoterapie integrativă și psihologie clinică, dr. psih. Raluca Nica – directorul executiv al Ligii Române pentru Sănătate Mintală, prof. univ. dr. Doina Drăgănescu – decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, dr. Cristian Mihăilescu – medic primar medicină internă.
Rezultatele unui studiu focalizat pe analiza comparativă a simptomelor depresiei și anxietății la pacienții cu și fără deteriorare cognitivă, vor fi de asemenea discutate în cadrul conferinței.
„În clinică întâlnim adesea pacienți cu o simptomatologie anxios-depresivă rezistentă la tratament, iar investigațiile medicale, imagistice și neuropsihologice indică o deteriorare cognitivă semnificativă. Aceste situații reprezintă întotdeauna o mare provocare atât pentru psihiatru, cât și pentru psiholog”, explică drd. Cristina Oprea, psiholog la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.
Conferința națională interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D.) este creditată CMR, CFR, OAMGMAMR și CPR. Revista Galenus este partener media al evenimentului.
Cuvinte-cheie: Conferinta Stresul Anxietatea Depresia, eveniment medical, statistici depresie
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.