IMPACTUL SINDROMULUI DEPRESIV ASUPRA PACIENTULUI ȘI ASUPRA SOCIETĂȚII

23-24 mai 2014, București

 

Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 23 si 24 mai Conferința Națională Interdisciplinară “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, Crystal Palace Ballrooms (Calea Rahovei 198A, sector 5).

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia București, Spitalul De Psihiatrie Titan Dr. Constantin Gorgos București, Spitalul De Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Asociația de Psihiatrie Socială din România, Platforma Depresiv.ro, Inomedica.

Conferința se adresează medicilor din specialitățile medicină de familie și psihiatrie în principal, dar și medicilor din alte specialități, precum neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cardiologie, medicină internă, oncologie, deoarece sindromul depresiv afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice de tipul hepatitei, diabetului, afecțiunilor cardiovasculare sau celor neurologice etc, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile în caz de depresie și să colaboreze cu medicul psihiatru. La eveniment mai sunt așteptați și psihologi, psihoterapeuți, farmaciști, asistenți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai autorităților din domeniul medical.

Programul va fi creditat de către Colegiile Medicilor, Farmaciștilor și Psihologilor, manifestarea științifică presupunând o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbătă 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie.

Printre lectorii confirmați până în acest moment se numără: Prof. Dr. Mirela MANEA, Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, Prof. Dr. Luiza SPIRU, Prof. Dr. Florin TUDOSE, Conf. Dr. Maria LADEA, Asist. Univ. Dr. Mircea LUPUŞORU, Dr. Mihai BRAN, Dr. Farm. Robert ANCUCEANU, Dr. Alexandru PAZIUC, Dr. Simona RADU-RĂUȚĂ, Psiholog clinician și psihoterapeut Bogdana BURSUC, Psiholog clinician și psihoterapeut Radu STOENESCU.

Organizatorii își propun ca prin această conferință să furnizeze informații legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie și să faciliteze dezbateri între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale.

Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 100 lei și 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-200 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 50 și 100 lei. Taxele sunt reduse până la 16 mai și includ: accesul la lucrări, kitul de eveniment, creditele EMC/EFC/CoPsi, mesele (cină vineri, prânz sâmbătă), pauzele de cafea. Înscrierea online este disponibilă pe siteul evenimentului www.despre-depresie.ro.

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.