Acasă » Ultima oră » Importanța momentului şi modului de vaccinare împotriva HIV
Importanța momentului şi modului de vaccinare împotriva HIV
Un nou studiu important subliniază faptul că pentru ca un vaccin împotriva Virusului Imunodeficienţei Umane să inducă un răspuns imun protector, este esenţial ca momentul şi modul de administrare să fie alese corect. Cercetarea a fost efectuată de oamenii de ştiinţă din SUA, de la Institutul de Cercetare Scripps şi de la Institutul de Alergie şi Imunologie La Jolla. Practic, un vaccin experimental a fost administrat subcutanat, iar intervalul de timp dintre vaccinări a fost crescut, rezultatul fiind o îmbunătăţire evidentă a eficacităţii acestuia. Aceste ultime rezultate reprezintă concluziile unor ani întregi de cercetări, la care au participat zeci de echipe de oameni de ştiinţă.
Unul dintre vaccinurile testate va putea fi administrat din 2018
Administrarea vaccinului subcutanat, faţă de varianta clasică intramusculară, este una dintre cheile dezvoltării unui vaccin revoluţionar. Un alt punct important este administrarea vaccinului la 8 săptămâni şi nu la 4-6 săptămâni, aşa cum se procedează acum. Pe o serie de teste efectuate pe animale, aceste două schimbări au produs un răspuns imunitar extrem de bun. „Acest studiu reprezintă un punct extrem de important pe drumul lungii călătorii către un vaccin împotriva HIV. Vaccinurile cu care am lucrat pe parcursul acestui studiu sunt probabil cele mai de succes prototipuri, iar unul dintre ele va fi administrat pacienţilor începând cu anul 2018”, a declarat prof. Dennis R. Burton, unul dintre experţii în domeniu. Cercetătorii au anunţat şi faptul că folosirea unei pompe osmotice, astfel încât vaccinul să intre gradual în organism, pe o perioadă de 2 săptămâni, a adus rezultate interesante în răspunsul dat de organism. Oamenii de ştiinţă vor continua studiile, iar în condiţiile rezultatelor ultimelor cercetări crearea unui vaccin funcţional anti-HIV pare tot mai aproape!
Cuvinte-cheie: hiv, sida, tratament hiv, virusul imunodeficientei umane
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.