Acasă » Ultima oră » Lipsa interacţiunilor sociale agravează simptomele bolii Parkinson
Lipsa interacţiunilor sociale agravează simptomele bolii Parkinson
Cercetătorii de la Universitatea din California au constatat că persoanele cu boala Parkinson cărora le lipsesc interacţiunile sociale ar putea experimenta simptome mai severe ale bolii. În cadrul unui studiu au fost evaluate aspecte precum viaţa socială şi emoţională a voluntarilor şi obiceiurile acestora legate de nutriţie și sport. Milioane de oameni au redus interacțiunile sociale pentru a rămâne în siguranță în timpul pandemiei COVID-19. Deși aceasta este o bună practică pentru evitarea contractării virusului SARS-CoV-2, izolarea și singurătatea pot reprezenta un pericol pentru sănătate.
Etapele studiului
Oamenii de ştiinţă au colectat informaţii de la 1.500 de persoane cu boala Parkinson, pe o perioadă de 5 ani, din 2014 până în 2019. Participanţii care au declarat că nu au o viaţă socială activă au transmis, de asemenea, că nu făceau nici mișcare şi nici nu aveau un regim de viață sănătos, calitatea vieţii fiind scăzută.
Potrivit specialiştilor, oamenii se dezvoltă în jurul a trei sfere de interacțiune socială: una este legătura intimă a unei căsătorii sau a unui parteneriat; următoarea sferă este legată de cercul de prieteni; iar a treia este apartenența la un grup, participanţii având un sentiment comun de identitate.
Pentru a susţine sentimentul comun de identitate în timpul pandemiei, cercetătorii au format un grup de sprijin virtual pentru oamenii care suferă de boala Parkinson, aceştia „întâlnindu-se” de 2-3 ori pe săptămână.
Sursa: news-medical.net
Cuvinte-cheie: boala Parkinson, interactiuni, Parkinson
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.