Medici fără Frontiere caută medici și farmaciști români

Celebra organizație Medici fără Frontiere (fr. Médecins Sans Frontières) este în căutare de medici și farmaciști din țara noastră, dornici de a se implica în acțiuni umanitare, de salvare, capabili de a se adapta la situații noi, rezistenți la stres. Sunt necesare cunoștințe de engleză/franceză, iar misiunile, care sunt renumerate, pot dura între o lună și 12 luni. Motivația, spun organizatorii, trebuie să vină din dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de acces la servicii de sănătate.

Pasiunea și spiritul umanitar sunt esențiale

Cinci români se află în acest moment în misiuni (în Liban, DR Congo sau Yemen), iar în ultimii cinci ani 35 de conaționali au fost recrutați de Medici fără Frontiere. În acest moment sunt deschise următoarele poziții:

  • medic specialist anestezie – certificat de medic specialist anestezie, disponibilitate pentru misiuni cel puțin 4 săptămâni, fluență în engleză/franceză;
  • medic specialist obstetrică-ginecologie – certificat de medic specialist obstetrică-ginecologie, experiență în chirurgie obstetrică, disponibilitate pentru misiuni cel puțin 8 săptămâni, fluență în engleză/franceză;
  • farmacist – absolvent al Facultății de Farmacie, doi ani experiență, disponibilitate pentru misiuni 6-12 luni, fluență în engleză/franceză;
  • specialist sănătate mintală (psiholog clinic, psihiatru, psihoterapeut) – doi ani de experiență practică cu pacienți cu traume/sindrom posttraumatic, victime ale violenței, consiliere pentru HIV/SIDA, disponibilitate pentru misiuni 6-12 luni, fluență în engleză/franceză, araba este un plus.

„Lucrul pe teren în misiunile Medici fără Frontiere cere pasiune, spirit umanitar și competență profesională – trei atribute foarte bine reprezentate printre colegii români și trei motive pentru noi să continuăm să recrutăm din România”, a declarat Laura Spannocchi, Departamentul de Resurse Umane, Viena, Austria.

Prezentă în peste 70 de țări din întreaga lume, Medici fără Frontiere a primit chiar și Premiul Nobel pentru Pace, în 1999. Organizația umanitară internațională, creată de medici și jurnaliști (în 1971, în Franța), oferă ajutor imparțial oamenilor afectați de conflicte armate, epidemii, dezastre naturale și celor care nu au acces la îngrijire medicală, indiferent de etnie, religie, sex sau afiliere politică.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    2 comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1. I**:

      Unde aș putea să mă înregistrez?
      Mulțumesc.