Acasă » Ultima oră » Numărul persoanelor cu deficiențe de vedere a crescut la nivel global
Numărul persoanelor cu deficiențe de vedere a crescut la nivel global
Deoarece serviciile de sănătate publică nu au reuşit să îndeplinească obiectivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), oamenii de ştiinţă nu au putut constata o reducere semnificativă a numărului de persoane cu deficienţe de vedere. Două studii publicate în The Lancet Global Health arată că numărul total de persoane oarbe și cu deficiențe de vedere a crescut. Oamenii de ştiinţă consideră că până în anul 2050 acest număr se va dubla, ei estimând că la momentul respectiv 474 de milioane de oameni vor avea o deficiență moderată sau severă a vederii, 360 de milioane o deficiență ușoară a vederii și 866 de milioane vor suferi de presbiopie sau hipermetropie din cauza vârstei.
Care sunt afecţiunile cele mai întâlnite
Cataracta este principala cauză de orbire la nivel mondial, reprezentând aproximativ 45% din cazurile de orbire. Cu excepția glaucomului, prevalența globală a oricărei cauze majore de orbire și a pierderea vederii este mai mare la femei, decât la bărbați. Retinopatia diabetică a fost singura cauză de orbire care a înregistrat o creștere globală a prevalenței standardizate în funcție de vârstă între anii 1990 și 2020.
Situaţia din România
Potrivit unui raport realizat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANPDCA) la 31 martie 2020, în România erau 90.000 de persoane nevăzătoare, din care 2.770 de copii. Potrivit studiilor, anual, în ţara noastră, se realizează aproximativ 90.000 de operații de cataractă.
Sursa: news-medical.net
Cuvinte-cheie: deficiente vedere, galucom, hipermetropie, orbire, presbiopie
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.