Acasă » Ultima oră » Parteneriatele din piaţa farmaceutică pot asigura stabilitatea în faţa schimbărilor demografice din următorii ani
Parteneriatele din piaţa farmaceutică pot asigura stabilitatea în faţa schimbărilor demografice din următorii ani
Cea de-a 52-a ediţie a Simpozionului Farma Practic a avut loc în perioada 11-12 noiembrie 2016 la Băile Herculane şi s-a bucurat de prezența a aproximativ 170 de farmaciști și asistenți de farmacie din judeţele AG, CS, GJ, OT, TR şi VL. În cadrul evenimentului s-a dezbătut o problemă reală pentru România, care va afecta şi sistemul farmaceutic: scăderea drastică a populaţiei, la 14 milioane de locuitori, până în anul 2050.
„Soluţia pentru reuşita farmaciei viitorului stă într-o comunitate puternică de farmacii independente şi locale. Soluţia stă în mâinile dumneavoastră! Sugestia mea este că aveţi parteneri puternici în piaţa producătorilor farmaceutici, asociaţiile de pacienţi, Houston, Doctrina, Colegiile Farmaciştilor, UMF-urile. Solicitaţile acestor parteneri să vă ajute să aduceţi pacienţi în farmacii pentru că discountul din farmacii nu valorează nimic dacă farmacia e goală. Dumneavoastră sunteţi farmacişti, sunteți foarte buni în ceea ce faceţi. Fidelitatea pacienţilor faţă de farmacie ţine foarte mult de calitatea serviciilor primite în farmacie. Cu partenerii pe care îi aveţi puteţi găsi acele elemente de diferenţiere care să vă ajute să îi aduceţi în farmacie”, a apreciat Dr. Doru Mircea în cadrul simpozionului Farma Practic.
Avansul medical şi tehnologic, o altă provocare a viitorului
Alături de coordonatorul ştiinţific al acestei ediţii, Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, au mai participat nume de prestigiu din lumea universitară farmaceutică precum: Prof. Univ. Dr. Farm. Simona Negreș, Prof. Univ. Dr. Cristina Elena Dinu-Pîrvu, Prof. Univ. Dr. Farm. Gofița Eliza, Conf. Univ. Dr. Ionela Belu, dar şi numeroşi preşedinţi de colegiu. S-a exprimat părerea unanimă, conform căreia pregătirea şi adaptarea la noutăţi este vitală în această profesie, mai ales că pacientul este din ce în ce mai interesat şi doritor de informaţie nouă.
„Studenţii care au intrat la facultatea de farmacie în anul 2016 ar trebui să ştie că vor profesa după anul 2020, ceea ce este important, pe de o parte pentru că se constată că, la un interval de 10-20 de ani, au loc schimbări majore. Trebuie să fie extrem de flexibili în abordarea cu pacientul, trebuie să aibă foarte multă răbdare, iar restul înseamnă pregătire continuă, seriozitate şi adaptarea la noutăţi”, a punctat coordonatorul științific al evenimentului, Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuleasa.
Cuvinte-cheie: farma practic, piata farmaceutica, prof univ dr dumitru lupuleasa
Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!
Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.